Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Mazlumder yetkilileri Nizip ilçesinde kalan Suriyeliler ile görüştü.

Mazlumder Genel Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Çelik, yazılı açıklamasında, Genel Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alkış, Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan, üyeler Osman Yeşiltaş ve Galip Ateş'ten oluşan heyetle Nizip ilçesinde "açık alanda" yaşamlarını sürdüren Suriyelilerle görüştüklerini bildirdi.

Barınma ve gıda başta olmak üzere birçok sorunu bulunan ailelerin bir yerde barınma imkanına kavuşmalarının çok acil bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Çelik, şunları belirtti:

"Suriye'nin Halep, İdlip ve Humus şehrinden gelen sığınmacılar herhangi bir işte çalışma izinleri olmadığından uzun süre çalışmaları mümkün olmuyor. İş bulanlar çok düşük ücretle çalışmak zorunda kalıyorlar. Cami çevresinde ağaçlara astıkları ipler üzerine astıkları bezlerle korunak sağlamaya çalışıyorlar. Yere attıkları kilimler üzerinde yatıyorlar. İlkel ocaklarla yemek yapıyorlar. Caminin tuvalet ve lavabolarını kullanıyorlar. Sağlık alanında da büyük sıkıntılar yaşıyorlar, herhangi bir hizmet alamıyorlar. Kış mevsiminin gelmeye yüz tuttuğu bugünlerde endişeye kapılmış, umutlarını kaybetmek üzereler."

Çelik, Suriyelilerin bir an önce bir kampa yerleştirilmelerini beklediklerini belirterek, dernek olarak bu duruma bir an önce el atılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA