Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Malkara ilçesine bağlı Ahievren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açtığı markette üyelerine indirimli ve vadeli satışlar gerçekleştiriyor.

Ahievren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Rasim Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada kurdukları marketin üyeleri ve köy halkını sevindirdiğini belirterek, koopetaifin adına kurdukları markette kar marjını çok düşük tutuklarını söyledi.

Öztürk, marketteeki ürünleri hem piyasının altında fiyata ve vadeli sattıklarını ifade ederek, "Bir nevi eski zamanlardaki mahalle bakkalları görevini görüyoruz. Yağdan, tüpe, çocuk bezinden makarnaya kadar marketinde her şey var" diye konuştu.

Kooperatifin, hayvancılığın gelilştirilmesi için 18 ailenin hayvan sahibi olmasını sağladıklarını aktaran Öztürk, kooperatifin gıda ve diğer ürünlerde de kolaylık sağlamasının köy halkını ve üyelerini sevindirdiğini kaydetti.

-Çorlu Kent Konseyi'nden 'Girişimcilik eğitimi'

Çorlu Kent Konseyi'nin Eğitim Günleri projesi çerçevesinde düzenlenen "Girişimcilik, Kendi İşinizi Kurmak ve Yaşatmak" konulu eğitim semineri, Girişimcilik Eğitmeni Mesut Dönmez tarafından gerçekleştirildi.

Dönmez, Çorlu Belediyesi hizmet binasında toplantı salonunda üçüncüsü gerçekleştirilen eğitim programında, slayt gösterisi eşliğinde girişimcilik ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgi verdi.

Girişimciliğin, ürünleri üreterek, ticaret yaparak, hizmet sunmak, bunun neticesinde maddi ve manevi kazanç sağlamak olduğunu aktaran Dönmez, girişimcilik için, araştırma, planlama ve en önemlisi risk alacak cesarete sahip olabilmek gerektiğini kaydetti.

-Çorlu'ya yeni halk otobüsü

Çorlu Belediyesi şehir içi toplu taşıma hizmetinde kullanılmak üzere 6 yeni halk otobüsü aldı.

Şehir içi toplu taşıma hizmetini 65 araçla yürüten belediye, geçen yıl filosuna 10 halk otobüsü eklemişti. Yeni alınan 6 otobüsle Çorlu Belediyesi'nin şehir içi toplu ulaşımındaki araç sayısı 81'e ulaştı.

Yeni halk otobüslerinin 69 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: AA