Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu:

6'ıncı Ahilik Kültür Haftası kutlamalarına katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Toplumumuzun yapısında birlik beraberlik ve kardeşlik kültürünün hakim olmasında Ahilik Teşkilatı çok önemli bir rol oynamıştır.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu:
Ahilik; yediren, içiren, yalandan, aldatmacadan kaçınan her daim iyilik eden bencil değil, cömert olandır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı.

Programda bir konuşma yapan ve tüm esnafın Ahilik Haftasını kutlayan Başkan Toçoğlu, “Tüm esnafımızın Ahilik haftası kutlu olsun. Allah işlerimize bereket ihsan eylesin, Ahilik anlayışından bizleri mahrum etmesin. Bugün ki manada esnaf teşkilatının temelini atan Ahi Evran’ı da rahmetle ve minnetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, insanlığın ortak medeniyet havzasına Türk kültürünün önemli değerler kattığını ve bu değerler arasında Ahilik kültürünün önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Toplumumuzun sosyal, kültürel oluşumuna katkı sağlayan ahiliğin temeli ahlaktır. Toplumumuzun yapısında birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünün hakim olmasında Ahilik Teşkilatı çok önemli bir rol oynamıştır. Ahilik nizamı, 800 yıldır topraklarımızda hala varlığını ve etkisini sürdürebiliyorsa bunun sebebi güçlü ahlaki temelidir. Ahilik; yediren, içiren, yalandan, aldatmacadan kaçınan her daim iyilik eden bencil değil, cömert olandır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA