Muratpaşa’dan Öğrencilere Seminer

Muratpaşa Belediyesi ve Lara Psikiyatri işbirliğiyle Muratpaşa Kültür Salonu’nda lise öğrencilerine yönelik "Sınav Kaygısı ve Etkileri" konulu seminer düzenlendi.

Muratpaşa’dan Öğrencilere Seminer
Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Lara Psikiyatri işbirliği ile üniversite sınavına girecek öğrencilere yönelik Sınav Kaygısı ve Etkileri konulu seminerin ilki Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Uzman Doktor Psikiyatrist Suat Can ve Uzman Psikolog Yasemin Kulaç’ın Muratpaşa Kültür Salonu’nda verdiği seminerde öğrencilere sınav kaygısının nedenleri ve kaygıyla başa çıkma yöntemleri anlatıldı.

SINAV KAYGISI YAŞIYORLAR
Sınav kaygısının birçok öğrencinin başetmek zorunda olduğu bir problem olduğunu belirten Uzman Doktor Psikiyatrist Suat Can, sınavda istenen başarıya ulaşmak için sınav öncesi edinilen bilgiyi etkin bir şekilde kullanmak gerektiğini dile getirdi. Öğrencilere uygulamalı olarak sınav kaygısını yaratan aşamaları gösteren Psikolog Yasemin Kulaç, gönüllü öğrencilerle sınav kaygısı canlandırması yaparak örnekler verdi.

KAYGININ NEDENLERİ
Sınav kaygısı konusunda öğrencilere açıklamalarda bulunan Dr. Can, “Kötü çalışma alışkanlığı, görev ve sorumlulukları erteleme, yorgunluk, uykusuzluk, yanlış beslenme, başarısız olma ve değerlendirilme korkusu, her durumu felaketmiş gibi algılama, mükemmeliyetçi kişilik yapısı sınav kaygısının başlıca nedenleridir” dedi.

Öğrencilerle karşılıklı iletişim halinde interaktif olarak gerçekleşen seminer yaklaşık bir saat sürdü.
Kaynak: İHA