Mersin'de Çiftçiler Bilgilendirildi

Toroslar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Değnek köyü ve Arslanköy beldesinde, çiftçilere zirai mücadele teknikleri konusunda bilgi verildi.

Mersin'de Çiftçiler Bilgilendirildi
Toroslar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkerim Çiçek, ziraat mühendisleri ve kurum personelinin katıldığı eğitim seminerinde, üreticilere, kış mücadelesini etkin bir biçimde uygulaması ve yeni üretim sezonuna daha bilinçli başlamaları konusunda bilgiler aktarıldı. Üretim sezonunda yapılan yanlış ilaçlama tekniklerinin de tartışıldığı toplantıda, önümüzdeki sezon zararlıların ilaçlama dönemlerinin saptanabilmesi amacıyla biyoteknik mücadele yöntemlerinin ek olarak uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca Arslanköy beldesinde, erik ağaçlarında görülen kurumaların sebebinin yapılan analizler neticesinde 'Phytophthora' hastalık etmeninin olduğu belirtilip, bu hastalık ile mücadele yöntemleri hakkında çiftçiler bilgilendirildi. İlçe Müdürü Abdulkerim Çiçek, çiftçilerin karşılaştıkları sorunlara genel olarak değinerek bundan sonra İlçe Müdürlüğü organizasyonuyla bu eğitimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA