Manisa TSO Üyeleri İçin Son Şans

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ekmek ve unlu mamul üretiminde, bulunan üyeleri için son kez Temel Hijyen Eğitimi düzenliyor.

Manisa TSO Üyeleri İçin Son Şans
1 Ocak'ta yürürlüğe giren yasa ile ekmek ve unlu mamul üretiminde, satışında çalışan personellerinin zorunlu olarak alması gereken temel hijyen eğitiminin sonuncusu 25 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleşecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin ilgili maddesi gereği, seminerde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri yeni tebligat ile ilgili katılımcılara bilgi ve eğitim sonunda sertifika verecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Yılmaz temel gıda maddelerinde hijyen eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, “İnsan sağlığı her şeyin önünde geliyor. İnsan sağlığını koruyan her düzenlemeye Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek veriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan tüm personelin bu eğitimi alması gerekiyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak belli periyotlarda bu eğitimleri verdik. Bu sektörde yer alan işletme sahiplerimizin yanında çalışan elemanları verilen eğitimler sayesinde sertifikalarını aldılar. Ancak, işletme sahiplerinden bizlere gelen talepler doğrultusunda bir kez daha temel hijyen eğitimi düzenlemeye karar verdik. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için bu eğitimi son kez vereceğiz. Bundan sonra bu eğitimler milli eğitim müdürlüğünce verilecek, bu sektörde yer alan işletme sahiplerinin bu son fırsatı kaçırmamaları gerekiyor. Çünkü yürürlüğe giren yasa ile hala hijyen sertifikası sahibi olmayan işletmeler 2 bin 500 lira para cezasına çarptırılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA