Kbü'de Ağaçlandırma Protokolü

Karabük Üniversitesi ile Karabük Orman İşletme Müdürlüğü arasında, kampüs alanın ağaçlandırılması konusunu içeren protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen törene, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy ve Safranbolu Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş katıldı.

Uysal, törende yaptığı konuşmada, 6 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen fiziki yapılanmasını tamamlarken aynı zamanda da kampüsü bir botanik bahçesine dönüştürmek için Karabük halkı ile el birliğinde çalıştıklarını söyledi.

Bugün itibari ile Karabük Üniversitesi'ne 150 bin fidan diktiklerini belirten Uysal, "Tabi ki bu 150 bin fidanın hepsi küçük fidan değil. Çoğu 3-4 metre büyüklüğünde 30'lu yaşlarda ağaçları kampüs alanımıza naklederek diktik. Öğrencilerimizin eğitiminde fiziki alanlar kadar çevre koşulları da çok önemli. Eğer sağlıklı bir çevrede gençlerimiz yetişmeyecek olurlarsa insani duygularında noksanlıklar oluşacağını ve huzuru yakalamalarının mümkün olmayacağını belirtiyorum. ülkemizde ki en saygın kampüs alanlarından bir tanesini oluşturacağız. Böylelikle de öğrencilerimizin ruhsal ve bedensel gelişimine de katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA