Gso’ya Ziyaretler

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret etti.

Gso’ya Ziyaretler
İŞKUR Gaziantep tarafından yayımlanan ‘Temel Hedefimiz İstihdam’ başlıklı bilimsel kitabı Başkan Adil Konukloğlu’na takdim eden Ekin, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 2012 ve 2013 yıllarında işgücü piyasası araştırmasında öne çıkan sektörleri belirlediklerini söyledi.

Hangi mesleklerin ön plana çıktığını, hangi mesleklerin işveren için önemli olduğunu ve eleman eksikliği olan mesleklerin tespit edildiğini anlatan Ekin, “2012 yılında bin 472 firmayı birebir ziyaret ettik, anket yapık. Çok gerçekçi bir araştırma oldu. Bunu kitap haline getirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan da onayını aldık” dedi.

İşbaşı Eğitim Programları ile bu çalışmayı desteklemeye çalıştıklarını belirten Ekin, geçen yıl başladıkları bu proje ile meslek bilmeyen ve iş arayanların tezgahın başında bir ustanın yanında eğitilerek, bir meslekte çalıştırılması için yola çıktıklarını anlattı.

Ekin, “Biz buradan çok umutluyuz. Gaziantep’te her sanayicimizin ağzından çıkan ‘ben kalifiye eleman bulamıyorum’ olayının önüne geçmek istiyoruz. Son üç ayda biz bin 500 kişiyi bu şekilde eğittik” diye konuştuk.

Mevcut işsizliğin önüne geçmek ve istihdamı artırmak istediklerini ifade eden Ekin, “Projelerimizi sanayicimizi, esnafımızı düşünerek yapıyoruz” ifadesini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkan Adil Konukoğlu da mesleki eğitime büyük önem verdiklerini ve bu konuda GSO’nun önemli projeler yürüttüğünü belirtti.

Yeni yatırımlarla sanayisi hızla büyüyen Gaziantep’te nitelikli eleman bulmakta zorluk çektiklerine işaret eden Konukoğlu, İŞKUR’un çalışmalarının bu sorununu çözmede önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN TESPİTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çocuk İşçiliği İzleme Birimi Gaziantep İl Koordinatörü Aysel Özel de uzman Berrin Esvet ve Onur Tokdemir ile beraber, GSO’yu ziyaret etti.

Çalışan çocukların tespiti ve gerekli önlemlerin alınması için bakanlığın çalışma başlattığını, 5 ilde Çocuk İşçiliği İzleme Birimi kurulduğunu açıklayan Aysel Özel, tespit edecekleri çalışan çocukların ailelerine yönelik çalışmaları olacağını ifade ederek, söz konusu bu ailelerin istihdam yönünden desteklenmesi için sanayicilerden talepte bulundu.

Bu projeye ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını bildiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da “Tespit edeceğiniz aileler içinde çalışabilecek yaşta olanlara hem UMEM projesi ile meslek eğitimine alırız hem de iş bulmaya çalışırız” şeklinde konuştu.

Çocuk işçiliğinin asıl nedenlerini belirlemek ve bunları ortadan kaldırmak gerektiğine işaret eden Konukoğlu, bu konuda eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Kaynak: İHA