Çanakkale'den Kısa Kısa

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun Bursa'da faaliyet gösteren üyeleri, Çanakkale Ticaret Borsası'nın konuğu oldu.

Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, borsanın hizmet binasında, tadım standları, perakende tanıtım ve yöresel lezzet günleri düzenlemek amacıyla proje oluşturduklarını, projenin onaylanmasının ardından hemen harekete geçeceklerini söyledi.

Perakendeciler derneklerini kente davet edip, üyeler, ürünler ve markalarla tanıştırmak istediklerini anlatan Üzen, "Bu çalışmamızın son etabı ise ürünlerimizi dünya pazarlarına sunmak, dünya kalitesindeki ürünleri Çanakkale'de üretmek olacaktır" dedi.

-İÇDAŞ çalışanlarından kan bağışı

Türk Kızılayı'nın "Birbirimize ihtiyacımız var" sloganıyla başlattığı kan bağışı kampanyasına Biga'da kurulu İÇDAŞ firmasının çalışanları destek verdi.

Kampanya kapsamında İÇDAŞ'ın Bekirli Tesisleri'ne elen kan bağışı otobosü 5 gün boyunca kan topladı.

Kızılay yetkilileri çalışanlardan 184 ünite kan toplandığını söyledi.

-İŞKUR, aşçı yardımcılığı kursu açtı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu tarafından aşçı yardımcılığı kursu düzenlendi.

İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Müdür Yardımcısı Zeynel Sevencan, iş ve meslek danışmanı Bülent Ezer ve Ayşegül Durgut, Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ndeki kursu ziyaret edip, kursiyerlerle görüştü.

Çalışkan, kentte hizmet sektörünün ağırlıklı olduğunu, bu sektörde yetişmiş ve belgeli kalifiye elemana duyulan ihtiyacın İŞKUR tarafından düzenlenen meslek kurslarıyla karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Ali Kursa kursu başarıyla tamamlayan 6 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

-Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, bakanlığın düzenlediği Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli sulama makine ekipmanları sahiplerine dağıtılıyor.

İl Müdürü Mustafa Akkuş, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yerinde görmek maksadıyla Ezine'nin Üvecik köyünde inceleme yaptı.

Programın amacının, çiftçilerin gelir ve sosyal yaşam standartlarının geliştirilmesine olanak tanımak olduğunu belirten Akkuş, "Dünyayla rekabeti, dünyanın kullandığı teknolojiyle sağlayabiliriz. Teknoloj, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve maliyetini en aza indirmektedir" dedi.

Kaynak: AA