Bozder’den Gaziler Onuruna Yemek

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde geçen yıl faaliyete başlayan Bozüyük Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (BOZDER) tarafından gaziler onuruna Orhangazi Koleji’nde bir yemek verildi.

Bozder’den Gaziler Onuruna Yemek
Yemek programının açılış konuşmasını yapan Orhangazi Koleji Müdürü Mahmut Göçmen, Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru olduğunu belirtti.

Her Türkün, bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri için savaştığını söyleyen Göçmen "Çünkü milli karakterimizde olan bu duyguların, bizim için vazgeçilmez bir anlamı vardır. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman ordumuz, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra dünya barışını korumak için de Kore’de savaşmış, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirmiş, ayrıca barışı korumak için, Bosna Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak gitmiştir. Dünyanın neresinde bir mazlumun sesi çıksa, askerimiz o sese kulak verip yüreğini ortaya koyup canını vermek için çekinmeden gitmiştir” dedi

Ardından söz alan Garnizon Komutanı Binbaşı Koç konuşmasında bu buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Binbaşı Alper Koç; “Bu özel günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bugün de birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarıyla şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Millet olarak şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını daima şükranla yad ediyoruz. Gaziler Günü kabul edilen bugün, onlara olan vefa duygumuzun bir ifadesidir. Bu vesileyle, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi tekrar şükranla anıyorum” dedi.

İlçede bulunan gazilere ve şehit yakınlarına verilen yemeğe, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ve Başarı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yardımcısı Faruk Keçeci katıldı.

Programın sonunda gazi ve şehit ailelerine hediyelerini Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç takdim etti. Çok sayıda gazi ve şehit ailelerinin katıldığı yemeğin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA