Tema Gönüllülerinden Ağaç Dikme Kampanyası

TEMA gönüllüleri, bir inşaat firmasına tahsis edilen alanda ağaç dikme kampanyası başlattı.

Kayseri-Niğde karayolundaki 30 dönümlük alanda gerçekleştirilen ağaç dikme kampanyasına katılan Kayseri Orman İşletme Müdürü Özdal Yağan, Türkiye'nin geleceği için ağaçlandırma çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini söyledi.

İç Anadolu bölgesinde ağaç dikme konusunda yaşanan en önemli sıkıntının su sorunu olduğunu belirten Yağan, bu problemin de aşılabilmesi için ağaç dikerken derin kuyular açıldığını ve kaliteli fidanları tercih ettiklerini vurguladı.

Bölgede dikilen fidanların yüzde 80-90 tuttuğunu, tutmayanların yerine de yeni fidan diktiklerini ifade eden Yağan, "Amacımız yemyeşil bir Türkiye oluşturmak" dedi.

TEMA İl Temsilcisi Abdulkadir Dağlı da Kayseri'deki 3 üniversitede eğitim gören gönüllü üyelerle ağaç dikme kampanyaları yaptıklarını belirtti.

Ödül Yapı tarafından oluşturulan hatıra ormanında ağaç dikme çalışması yaptıklarını ifade eden Dağlı, Türkiye'nin çöl olmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman ise doğaya ve insana yatırım yapmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Tema Vakfı'nın destekleriyle hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Dağlı, "Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şirketimize tahsis edilen 30 dönümlük araziye başlangıç olarak sedir ve karaçamdan oluşan 2 bin fidan dikeceğiz. Her yıl düzenli olarak ağaç dikmeye de devam ederek bu alanı orman olarak şehrimize ve gelecek nesillere kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA