Seydişehir'de Siyaset Akademisi Dersleri Başladı

Seydişehir'de AK Parti tarafından organize edilen siyaset akademisi eğitimleri başladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Seydişehir Halk Eğitim Merkezinde yaptığı konuşmada,Türkiye genelinde 23 merkezde yaklaşık 5 bin kişinin eğitim alacağını söyledi.

Siyaset akademisinin Türk siyaset hayatının en önemli adımlarından biri olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirten Kabakcı, "Siyaset sabır işidir. Eğer siyasette başarılı olmak istiyorsanız gelecekle ilgili vizyonunuz olmalı. Milletinizle ilgili sevdanız, hayalleriniz olmalı" diye konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Türk siyasetinde ilk defa bu çapta eğitim çalışmasının hayata geçtiğini ifade etti.

Bu programların ülkeye ve Konya'ya çok önemli açılımlar kazandırması temennisinde bulunan Akyürek, siyasette amacın, insana hizmet etmek olduğunu, ancak bu düşünceyle hareket edilirse başarılı olunabileceğini dile getirdi.

Büyükşehir olarak 2014'ün mart ayından sonra yapacakları alt yapı çalışmalarını hazırlandıklarını anlatan Akyerek, "Büyükşehir yasası bizlere büyük sorumluluklar getiriyor. Kalkınmada bütün bölgelere eşit dağılmasını sağlayacağız. Konya'nın her tarafına aynı standartta hizmet götüreceğiz" dedi.

Daha sonra Taner Demirer tarafından kursiyerlere siyaset dersleri verildi.

Eğitimlerin 8 hafta süreceği bildirildi.

Kaynak: AA