Öztrak ve Tamaylıgil Merdiven Boyadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil düzenledikleri Edirne ziyaretinde Edirnelilerle birlikte merdiven boyadı.

Öztrak ve Tamaylıgil Merdiven Boyadı
Öztrak ve Tamaylıgil Fatih Mahallesi İbrahim Ay Caddesi 3. Sokaktaki 30 merdiveni, vatandaşlar ile birlikte gökkuşağı renklerine boyadı. Boyama işlemine CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de katıldı.

Ellerine fırçaları alarak merdivenleri boyamaya başlayan siyasilere daha sonra vatandaşlarda yardım etti.

Öztrak, boyama işleminin insanların özgürleşmesinin simgesi olduğunu belirterek,"İnsanların bulundukları ve yaşadıkları yerlere ilişkin tercihlerini boyama yaparak gösterdiğini, bizde bugün burada boyama eylemine katıldık. İnşallah bu çevrede yaşayanlar da bu merdiveni beğenirler" diye konuştu.

Çocukluk yıllarında boya yaptığını ve resim yapmaktan hoşlandığını belirten Tamaylıgil, renklerle beraber duygu ve düşüncelerin paylaşıldığını söyledi.

Tamaylıgil, "Bu merdiven boyama eylemi ve etkinliğini anlamlı buluyorum. Gökkuşağı bir toplumun tüm zenginliklerini sergiler. Renk birlikteliği gerçekten özgürlüğü, barışı, kardeşliği, dostluğu ve sevgiyi anlatıyor. Bunlar maalesef bugünün dünyasında kaybolan ve herkesin ihtiyacı olan değerler. Tek renk olan gözyaşının dökülmemesi için dua ediyorum. Renklerin ortak bir dil oluşturuyor. Ne bizde, nede bizim çevremizde yaşanan olaylarda gözyaşlarının devam etmemesini diliyorum" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise Edirne'de ikinci kez merdiven boyama işlemi yaptıklarını, Edirne halkının boyama işlemini sahiplenmesini büyük kazanç olduğunu dile getirdi.

Öztrak ve Tamaylıgil, boyama etkinliğinin ardından CHP Edirne İl Başkanlığı'nı ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi belediyede ziyaret etti.

Sedefçi, Öztrak ve Tamaylıgil'e güreşen başpehlivan heykelciği taktim etti.
Kaynak: İHA