Kocaeli'den Kısa Kısa

Darıca-Gebze arasında ulaşımın aksamaması için yapılan Aşıroğlu Köprülü Kavşağı'ndaki çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Darıca Aşıroğlu Caddesi'nin D-100'e bağlanan bölümünde köprülü kavşak çalışması yapıldığı belirtildi.

Tünel şeklinde yapılacak kavşakla Aşıroğlu Caddesi'nin tünel üstünden Gebze Ankara Caddesi'ne bağlanacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"D-100 üzerine yapılacak tünel geçişli kavşakla D-100 İzmit-İstanbul yönü trafiği tünel içinden işleyecek. Tünelin duvar kısımlarının oluşturulması için İzmit-İstanbul yönünde fore kazık çakılar çakıldı. Diğer yönde ise çalışmalar sürüyor. Kavşağın iç kısmı 2x2 gidiş geliş olurken yan yolların trafiği tek yönde akacak. Kavşak, Gebze-Darıca arasında kuzey güney yönde bağlantı sağlayarak, D-100 trafiğini transit hale getirecek. Gebze ve Darıca yönüne gidecek araçlarda yan yollar ve tünel üstündeki hemzemin kavşağı kullanarak istedikleri yöne gidebilecekler.

31 metre genişliğe sahip olacak kavşağın tünel bölümü 140 metre dalçık olarak yapılacak. Projede yeni yapılacak yollarda 27 bin 500 ton sıcak asfalt malzeme kullanılacak. Kavşağa ayrıca 14 bin 750 metrekare parke, 5 bin 500 metre bordür döşenecek."

-KO-MEK'te "klas sertifikası" sınavı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının Seka, Gölcük ve Dilovası kaynak atölyelerinde eğitim gören kursiyerler, "klas sertifikası" için sınava girdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kursiyerler, bütün ülkelerde geçerli olan kaynakçılık sertifikasını alabilmek için sınava girdi.

KO-MEK kaynak atölyelerinde yapılan sınava ön elemeyi geçen 81 gazaltı kaynakçılık kursiyeri katıldı.

Kursiyerler tarafından yapılan kaynak ürünleri Türk Loydu Vakfı gözetmenleri tarafından incelendi. Ön inceleme sonucu 68 kursiyerin parçaları, röntgen çekilmeye hak kazandı.

Filmlerin incelenmesinin ardından sınavda geçerli notu alan kursiyerler, klas sertifikasını almaya hak kazanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kursiyerler, sertifikayı elde edebilmek için büyük emek harcadıklarını belirtti.

KO-MEK'ten aldıkları eğitimin kalitesini, kazanacakları belgeyle göstermek istediklerini vurgulayan kursiyerler, "Sertifika bizim mesleğimiz için çok önemli, başarılı olmak için çok çalıştık. Sonuçların açıklanmasını heyecanla bekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA