Kazan’a 15 Trilyonluk Yatırım

Ankara’nın kazan ilçesindeki Özel İdare yatırımlarında incelemelerde bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan son 2-3 yıl içinde Kazan’a 15 trilyon Liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Kazan potansiyeli olan bir ilçe ve bu yatırımları hakediyor” dedi.

Kazan’a 15 Trilyonluk Yatırım
Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan beraberinde bir heyetle Özel İdare tarafından yapılan eğitim, sağlık, kültür ve spor alanındaki yatırım ve hizmetleri yerinde görmek üzere Kazan’da incelemelerde bulundu.

Adem Ceylan’a Kazan’ı ziyaretinde İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kazan İl Genel Meclisi Üyeleri eşlik ettiler.

Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan ve beraberindeki heyet önce ilçe merkezinde Özel idare tarafından yapılan anaokulu, yarı olimpik yüzme havuzu, Sağlık Meslek Lisesi, MOBESE sistemi ve öğrenci yurdunda incelemelrde bulundu. Heyet daha sonra mahalle ve köylerde yapılan sulama göleti, damla sulama, yol yapımı ve genişletme çalışmalarını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Son olarak sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği ve hurdacıların virajı gösteren trafik levhasını çalması sonucu 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının olduğu Güvenç Mahallesi yolundaki genişletme çalışmalarını yerinde izledi.

Adem Ceylan ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada Özel İdare tarafından Kazan’da yapılan alt ve üst yapı hizmet ve yatırımlarını yerinde görmek, varsa eksiklerini gidermek için Kazan’ı ziyaret ettiklerini belirterek, son 2-3 yıl içerisinde Kazan’a eski parayla yaklaşık 15 trilyon Liralık yatırımı Kazan’a kazandırdıklarını söyledi.

Kazan potansiyeli olan bir ilçe ve bu yatırımları hakediyor diyen Adem Ceylan, “Kazan’a bu yatırımların gelmesinde Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün katkısı büyük. Bu yatırımlar durup dururken olmuyor, bir koordinasyonun sonucu. Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum. Bizi yönlendiren. arsa tahsisi ve imar konularında bize yardımcı oldu. Hem bu hizmetlerin talep edilmesinde hem de birlikte yatırım gerçekleştirilmesinde çok büyük katkısı ve desteği var” dedi.

Adem Ceylan konuşmasında şunları kaydetti.

İlçeyi ziyaretimiz çok verimli geçti ve çok mutlu olduk. Özellikle eğitim hizmetlerine kazandırmış olduğumuz Sağlık Meslek Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli yurdumuz, anaokulumuz, geçmiş yılarda yaptığımız Fatih ilköğretim Okulu başta olmak üzere bunları eğitim hizmetlerine kazandırmış olduk. Yine beraber gezdik. Ankara ilçelerimizin pek azında olan yarı olimpik yüzme havuzumuz hazır. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Kazan bunları hakediyor. Kazan potansiyeli olan bir ilçemiz. Nüfusu her geçen gün artan bir ilçemiz.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Güvenç Mahallesi yolundaki genişletme çalışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi.

“Burası tehlikeli bir viraj hakikaten. Biz de zaten o zaman hemen kazayı müteakip ekiplerimizi buraya yönlendirdik. Görüldüğü gibi burdaki virajın görünmesini engeleyen tepeyi iş makinalarımızla kazarak açtık, Bugün bizzat burda ilçe kaymakamımızla, il genel meclis üyelerimiz ve ilgili daire başkanımızla birlikte geldik burayı yerinde görmek için. Olaya müdahale ederek hem burdaki hem ilerdeki göletin kenarında bulunan yaklaşık 600-700 metrelik alanda hem yol genişletme çalışması, hem de bariyer çalışması yapacağız. Bununla ilgili olarak ihalemizi yaptık. Yol genişletme çalışmalarımız tamamladık bariyerlerle de yolu tamamladıktan sonra hizmete açılmış olacak. Umuraım bundan sonra sürücülerimiz daha dikkatli kullanır. Yolların standartları Ankara’da yükseldikçe malum hız limitleri de artıyor. Ama biz ümit ediyoruz ki bu kaza hepimiz için son olur.”
Kaynak: İHA