Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde düzenlenen "Keskin Buluşması" adlı toplantıya katıldı.

Atalay, memleketi Keskin'de bir dinlenme tesisinde düzenlenen "Keskin Buluşması"nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantıda ilçenin mevcut durumunu değerlendireceklerini ve geleceğiyle ilgili neler yapılabileceğini konuşacaklarını belirtti.

Keskin ilçesinin gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen bu toplantının iyi bir başlangıca vesile olmasını temenni eden Atalay, "Hepimiz Kırıkkaleliyiz. Güzel ülkemizin bir parçası Kırıkkale'de de bir güç birliği mekanizmamız var. Kırıkkale'de resmi, özel, her kesimi içine alan, Kırıkkale'nin ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle bütün sorunlarını birlikte paylaştığımız, iki ayda bir araya geldiğimiz ve çalışmaları birlikte takip ettiğimiz, yaklaşık 50 kişiden oluşan bir platformumuz var zaten" diye konuştu.

Keskin'in çok eski bir yerleşim yeri olduğunu belirten Atalay, "Keskin ilçesi, Osmanlı döneminde sancak unvanına kadar ulaşmış, bölgenin en büyük yerleşim yerlerinden birisi. Ben ilçedeki Atatürk İlkokulunda okudum. Bu dediğim 1950'li yılların sonudur, 1960 ihtilalini burada, ortaokulda yaşamıştık. O zamanlarda bile Keskin'in çarşısı, ciddi bir çarşıydı. O günden bugüne Keskin biraz kan ve görüntü kaybetti" dedi.

Uygulamaya koydukları Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile her yerin nüfusunun gerçekçi sayıldığını dile getiren Atalay, Keskin'in önceden 34 bin olan nüfusunun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonrası 8 bine düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belediye geliri nüfusa göredir, nüfusa göre İller Bankasının gelirinden pay alır. Keskin, 34 bin nüfusa göre pay alırken, birdenbire 8 bin nüfusa göre pay alan bir belediye durumuna düştü. 350 personeli vardı, bu düzenlemeyle onları bazı kamu kurumlarına aktardık ama bu nüfusla belediye geliri, ilçeyi doğrusu imar etmeye yetmez. Neticede belediyelerin çalışmaları, gelirleriyle orantılı."

Atalay, tüm Keskinlilerin memleketleriyle ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve yönetmen Mesut Uçakan'ın da katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA