Atanamayan Öğretmenlerden Kan Bağışlı Eylem
Bursa'da bir grup mesleki ve teknik öğretmen, atanamadıkları sebebiyle mesleklerinin kan kaybettiğini ifade ederek, kan bağışında bulundu.

"80 BİN ÖĞRETMEN ATANMAYI BEKLİYOR"
Türkiye genelinde 80 bine yakın mesleki ve teknik öğretmenin atama beklediğine işaret eden öğretmen Haydar Saylam, 28 Şubat sürecinden sonra başlayan ve günümüze kadar devam eden haksızlığın giderilmesini istedi. Mesleki ve teknik eğitimde açık olmasına rağmen atamaların yeterince yapılmadığını iddia eden Saylam, "28 Şubat süreci ile birlikte ülkedeki mesleki ve teknik eğitime çok büyük darbe vuruldu. Ben 2001 yılında mezun olmama rağmen, benim gibi şu anda çok sayıda arkadaşımız bir türlü devlet okuluna atanamadık. Bu şekilde bir mağduriyetimiz var. En son yapılan mühendislik tamamlama sınavında da çok düşük bir öğretmen alım gerçekleştirildi.
Çoğu arkadaşımız açıkta kaldı" dedi.
"UMARIM MESAJ YERİNE ULAŞMIŞTIR"
Atanamayan on binlerce öğretmenin farklı meslekler yapmak zorunda kaldığını söyleyen Saylam, şöyle devam etti:
"En son yapılan öğretmen atamalarında 40 bin eğitmen yeni görev yerlerine yerleştirildi. Burada teknik ve meslek öğretmenlerine verilen değeri hep birlikte gördük. Atamalardaki kontenjanlar minimumlarda kaldı. Bizler kan kaybediyoruz. Ara ve teknik eleman konusunda kan kaybediyoruz. Biz de bu yüzden eylemimizi kan bağışında bulunarak, yapmaya karar verdik. Umarım mesaj yerine ulaşmıştır."
