Televizyonculardan Vali Tuna’ya Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında; 20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' imza töreni için Eskişehir’e gelen yerli ve yabancı televizyon kanallarının genel müdürlerini makamında kabul etti.

Televizyonculardan Vali Tuna’ya Ziyaret
20 ülkenin bulunduğu ve 300 milyon kişinin televizyondan takip edeceği 'Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın imza törenine katılmak için Eskişehir’de bulunan genel müdürler, TDKB çalışmaları ve yarışma hakkında merak ettikleri konuları Vali Tuna’ya sordular.

Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu belirten Vali Tuna, bu yıl içerisinde ulusal ve uluslararası akıllarda kalıcı birçok etkinliğe imza attıklarını ve bu etkinliklerin 2014 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

5 bin 400 öğrencinin kültür gezisi adı altında Balkanlara ve Türk Dünyası ülkelere gönderildiğini belirten Vali Tuna “ Lise çağındaki başarılı, sosyal aktivitelerde yer alan, örnek davranışlar sergileyen öğrencilerin bir ödül mukabilinde Türk dünyası ülkelerine, Balkanlara ve Orta Asya’ya gönderiyoruz. Biz, Türk Dünyası Kültür Başkentliği projesi bittiğinde zihinlerde bir takım kalıcı izler kalmasını istiyoruz. Bu amaçla kültür gezisi, Türk Dünyasını geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza anlatmamız açından bizim için büyük önem arz ediyor” dedi.

Bir soru üzerine, “Türkvizyon Şarkı Yarışması” hakkında da görüş bildiren Vali Tuna şöyle konuştu:
“Türkvizyon Şarkı Yarışması kalıcı bir eser niteliğindedir. Kuşakları, kültürleri buluşturacağını ve çok önemli köprüler kuracağını inanıyoruz. İlkine vesile olmak, ev sahipliği yapmak bizler için gurur verici. Türk Dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacıyla bu yarışmayı düzenledik.”
Türk dünyasına ait farklı renklerin, farklı notaların aynı ahenkle bir şarkının içinde bir araya getirilmesinin ruhumuza gıda olacağını söyleyen Vali Tuna. “Gönül mirasımızın ruhuna uygun şarkılarla Türk dünyasının kalbinin attığı Eskişehir’in heyecanına heyecan katacaktır” diye sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda yabancı televizyon temsilcileri, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Tuna’ya takdim ettiler. Vali Tuna’da nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerini Eskişehir’de misafir etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA