Tcdd'nin 157. Kuruluş Yıl Dönümü

Sivas'ta yapımı tamamlanan Modern Travers Fabrikası, TCDD'nin 157. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında törenle açıldı.

TCDD'nin 157. kuruluş yıl dönümünde 7 bölgede 7 projenin temel atma ve açılış töreni çerçevesinde, Sivas Travers İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ Modern Travers Fabrikası'nın da açılışı gerçekleştirildi.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi Ankara-Afyonkarahisar kesiminin Afyonkarahisar'daki temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, telekonferans yöntemiyle bağlanarak Sivas'taki beton travers fabrikasının açılışını yaptı. Yıldırım ve Eroğlu, fabrikanın Sivas'a hayırlı olmasını diledi.

Törene katılan Sivas Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas'ın, illeri ve bölgeleri birbirine bağlayan stratejik coğrafi öneme sahip bir kent olduğunu söyledi.

Aktaş, fabrikanın kente kazandırılmasında emeği geçen TCDD ve iştiraklerine teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok ise demiryolu ulaşımının Sivas için önemli olduğunu belirtti.

Devletin yaptığı yatırımların daha modernleştirilerek özel sektörce yapılmaya başlandığını dile getiren Demirok, "Devlet ve özel sektör iş birliğinin burada en güzel örneğini görüyoruz. Kuruluşa katkı sağlayan müteşebbislerimize teşekkür ediyorum. Fabrika, Sivas'ın istihdamına da önemli derecede katkı sağlayacak, kentimize hayırlı olsun" dedi.

TCDD 4. Bölge Müdürü Ahmet Şener de kentte modern bir travers fabrikası kurulduğunu ifade etti.

Fabrikada üretilen beton traverslerin hızlı tren hatlarında ve mevcut hatların yenilenmesinde kullanılacağını dile getiren Şener, "SİTAŞ, geleceği parlak, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir fabrika. Sivas'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise ortağı olduğu fabrikadan Türkiye'nin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra bazı ülkelere beton travers ihracatı yapılacağını söyledi.

-Fabrikada yıllık 1 milyon 40 bin ön germeli beton travers üretilecek

TCDD'nin iştirakiyle, biri İtalyan 4 ortakla kurulan Sivas Modern Travers Fabrikasında yıllık 1 milyon 40 bin ön germeli beton travers üretilmesi hedefleniyor.

İlk etapta 54 kişinin istihdam edildiği fabrikada üretilecek beton traverslerin, hızlı tren, ağır demiryolu ve metro hatlarında kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: AA