Sultanbeyli Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı

Sultanbeyli Kent Konseyi, yılının ikinci olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Sultanbeyli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kent Konseyi'nin toplantısının gündem maddesi "Sultanbeyli'de Çevre Duyarlılığı ve Sağlıklı Yapılaşma Çalışmaları" oldu.

Toplantıda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, daha yaşanabilir bir Sultanbeyli için yola çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizin daha yaşanabilir bir ilçe olmasını diledik. Nitekim bunu gerçekleştiriyoruz. Altyapı ve üstyapı eksiklerimiz tamamlanıyor. TEM bağlantı yolumuz açıldı. Kamu binalarımız yenilendi. Yeni eğitim yuvalarımız açıldı ve eğitim, kültür noktasında da eskisinden daha ileri bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Çıtamızı yükselttik ve siz değerli konsey üyelerinin de desteğiyle daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum."

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmede bugün Sultanbeyli'nin iyi bir noktada olduğunu aktaran Keskin, "Bizler depreme dayanıklı binaların ilçemizde yer alacağı ve vatandaşlarımızın geleceğinin teminat altına alınacağı günleri düşünüyoruz. Kaçak yapının önüne geçmek için ilgili tüm çalışmaları yaptık. Beton firmaları ve nalburlarla bu konuda gerekli yazışmalarımızı gerçekleştirdik. Kesinlikle kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çevre duyarlılığı konusunda da katılımcılara bilgi veren Keskin, dere ıslahları çalışmalarından bahsetti.

Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar da kent konseylerinin kentteki yaşam kalitesini en üst düzeye çıkartmak için çalışmalar yaptığını, insan odaklı gelişmeye katkı sunduğunu belirterek, "Kent konseyimiz Sultanbeyli'de insan odaklı çalışmaları geliştirmeye çalışıyor" dedi.

Kaynak: AA