Rize'de Şiddetli Yağış

Rize'de etkili olan şiddetli yağış sebebiyle kent merkezindeki bir ev ve bazı iş yerlerini su bastı.

İl genelinde dün gece başlayan ve bugün devam eden yağış sonucu Kale Mahallesi'ndeki Değirmen Deresi taştı. Dere suları, Engin Nalbaş'a ait evin zemin katını bastı.

Bunun üzerine polis ekipleri, tahliye edilen evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Belediye ekipleri de ev ve taşan derede incelemede bulundu.

Ev sahibi Nalbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşırı yağış nedeniyle derenin taştığını belirterek, "Daha önce de dere taşkını yaşandığı için istinat duvarı yapıldı. Yetkilileri istinat duvarının yetersiz kalacağı konusunda uyarmamıza rağmen bizi dinlemediler. Aşırı yağış nedeniyle istinat duvarına rağmen evi su bastı" dedi.

İş yeri sahibi Yakup Alev ise belediyenin yaptığı yol çalışmasını yarım bırakmasından dolayı su baskının yaşandığını öne sürerek, "Yetkililere yol çalışmasını tamamlamalarını, aksi takdirde ilk yağmurda su baskını yaşanacağını söyledik. 1,5 ay süren çalışmayı bitiremediler, korktuğumuz şey başımıza geldi" diye konuştu.

Öte yandan, kent merkezindeki bazı iş yerlerini su bastı. Maddi hasar meydana gelen iş yerlerindeki su, belediye ekiplerince vidanjör yardımıyla tahliye edildi.

Şiddetli yağış, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde de etkili oldu. Ardeşen- Çamlıhemşin yolunun ikinci kilometresinde yaşanan ufak çaplı toprak kaymaları sebebiyle söz konusu yolda ulaşımın tek şeritten kontrollü sağlandığı bildirildi.

Kaynak: AA