Muş’ta Anjiyo Ünitesi Açıldı

Muş Devlet Hastanesi’nde 45 gün önce hizmete başlayan Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı.

Muş’ta Anjiyo Ünitesi Açıldı
Hastane hizmet binasındaki merkezin açılışına Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İl Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fatih Yücekan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ömer Özgür Yıldız ile kamu kurum amirleri katıldı.

Açılışta Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi’yle ilgili bilgi veren Ömer Özgür Yıldız, merkezin 45 gün önce hizmet vermeye başladığını söyledi.

Bu süre zarfında 25 balon stent işlemi, 16 adet bacak anjiyosu, 8 adet böbrek anjiyosu, 11 adet kalıcı pil anjiyosu olmak üzere 100 hastaya müdahale edildiğini vurgulayan Yıldız; “Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezimizin açılışını yapıyoruz. Yaklaşık bir ay önce hizmet sumaya başladığımız ünitemizde 100’üncü hastamıza ulaştık. Bu, bizler için gurur vericidir. Hem bölge halkına, hem Muş halkına son derece kaliteli ve etkili hizmeti kısa sürede ulaştırmanın hedefiyle bu yola çıktık ve anjiyo grafi ünitemizi başarılı ekibimizle bugünlere taşıdık” dedi.

Merkezin 1,5 aydır hizmet verdiğini dile getiren Vali Vedat Büyükersoy ise, bugün merkezin resmi açılışını yaptıklarını belirtti.

Anjiyo merkezinin bölge halkı için çok önemli olduğunun altını çizen Vali Büyükersoy, “Bu ünitemiz bir aydır burada hizmet vermekte ve bugün resmi olarak açılışını yapıyoruz. Öte yandan 400 yataklı devlet hastanemizin inşaatı devam etmekte ve bu çalışmalar aralık ayında bitirilmesi planlanmaktadır. Bunlar hep ekonomik imkanlarla olmaktadır. Ülkemiz zenginleşmektedir. Bu zenginlik dalga dalga illerimize, ilçelerimize, köylerimize hatta mezralarımıza kadar uzamaktadır bunun içindir ki biz bu hizmetleri ilimizde ve ilçelerimizde görmekteyiz. Şu anda açmakta olduğumuz ünitede 100 hizmet almıştır. Bu rakam, Muş ilinin bu hizmete ne kadar büyük ihtiyaç duyulduğunun en büyük işaretidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılıştan sonra davetliler anjiyo merkezini gezdi. Açılış töreni Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinem Çakal tarafından sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı.
Kaynak: İHA