Muhammed El-biltaci'ye 'Sabır' Ödülü

Viranşehir ilçesinde "Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü" etkinlikleri kapsamında verilen "sabır ödülüne" İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci layık görüldü.

"Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, Kaymakamlık ve Eyyüp Nebi Belediyesi tarafından 12'incisi düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Vali Celalettin Güvenç, Hazreti Eyyüp Peygamber'in hayatı, İslam tarihinde sevgi ve hoşgörü konularına değindi.

Dünyanın her yerinde kavga olduğunu ve gereksiz yere kan aktığını belirten Güvenç, "Eyyüp sabrıyla, Eyyüp'ün gölgesinde, ısrarla, barış, kardeşlik, dostluk, geleceğin güzelleşmesi için çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye ve dünyada yaşaması için moralimizi bozmadan bu tür beraberliklere devam etmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından tertip komitesince bu yıl "Sabır", "Sadakat" ve "Vefa" kategorilerinde ödül verildi.

"Sabır" ödülü, Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esma Biltaci'nin babası İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci'ye layık görüldü.

Biltaci adına ödülü, Mısır'dan gelen akrabası Ahmet Yusuf aldı.

Törende ayrıca Viranşehir ilçesinde 3 kuşak yetimlere destek sunmaya çalışan 95 yaşındaki Hınız Ercan'a "Sadakat", beldede etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlayan ve bir dönem Şanlıurfa Valiliği de yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaattin Akbulut'a da "Vefa" ödülü verildi.

Tertip komitesi ayrıca bugüne kadar Eyyüp Nebi beldesine katkı sunan bazı kişi ve kurumlara da plaket verdi.

Kaynak: AA