Mudanya Belediye Meclisi Toplandı

Mudanya Belediye Meclisi’nin eylül ayı 2. olağanüstü toplantısı yapıldı.

Mudanya Belediye Meclisi Toplandı
Meclis toplantısı öncesi gündem dışı söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, sahil şeridi düzenleme projesi ile ilgili bilgiler verdi. Mütareke binalı ile kapalı pazar yeri karşısında dolgu alanına kadar olan yerin ihalesinin gün saydığını dile getiren Aktürk, "18 milyon TL’lik ihalenin ardından en geç 5 hafta içinde işe başlanacak. Mudanyalıların merakla beklediği ve Mudanya’mızın ihtiyacı olan projemiz herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda hayata geçecek" dedi.

Başkanı Aktürk, yağmur suyu kolektifleri ve kanalizasyon çalışmalarının yapıldığı bölgelerdeki çalışmaların bitiminin ardından Mudanya’nın alt yapı meselesinin kalmayacağını söyledi.

Aktürk, “Bu çalışmaların ardından İpar Caddesi, Halitpaşa ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi ile Güzelyalı Atatürk Caddesi sıcak asfalt dökülerek düzenlenecek. Çalışmalar 5 gün içinde tamamlanacak” diye konuştu.

Ayrıca mecliste görüşülen diğer bir konu ise engelliler ile ilgili oldu. "Engelliler merkezi yönetmeliği" oy birliği ile kabul edildi. Toplam 12 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, St. Petersburg-Moskova inceleme gezisi maddesi oy birliği ile kabul edildi. 2-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan gezinin şehircilik ve teknik inceleme gezisi olduğunu belirten Aktürk, “Mudanya’mızın şehircilik alanındaki teknik ihtiyaçlarını bu gezinin de katkısı ile şekillendireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA