Marmaris'te Otluk Alanda Yangın

Marmaris'te yaklaşık 15 dönüm otluk alanın zarar gördüğü yangın, yerleşim yeri ve ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Hisarönü köyü Değirmenyanı Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerleri ve ormanlık alana doğru ilerledi.

Köylülerin haber vermesi üzerine Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, orman işçileri ve belediyelerin itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Havadan da 2 helikopterin destek verdiği çalışmada yangın, yerleşim yeri ve ormanlık alana birkaç metre kala kontrol altına alınabildi.

Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sinan Saatçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının rüzgarın da etkisiyle tahminlerinden daha kısa sürede yayıldığını söyledi.

Yakındaki Değirmenyanı ekiplerinin kısa sürede ilk müdahaleyi yaptığını belirten Saatçi, "Yoğun çalışmayla yangının ormanlık alana sıçraması önlendi. Görgü tanıkları, yangının elektrik tellerinden çıktığını söyledi.

Jandarma ekipleri ve orman muhafaza memurlarımız konuyu araştırıyor. ilk belirlemelere göre 15 dönüm otluk alan zarar gördü" dedi.

Kaynak: AA