Manavgat Belediyesi Güvenlik Timi'ne ‘gincer’ Desteği

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi, Manavgat Irmağı kenarında vatandaşların güvenli şekilde dolaşabilmeleri amacıyla oluşturulan Güvenlik Timi'nin, olaylara daha hızlı müdahale edebilmeleri amacıyla ‘Gincer’ adı verilen motorlu araçlar aldı.

Manavgat Belediyesi Güvenlik Timi'ne ‘gincer’ Desteği
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Güvenlik Timi'nin kullanımı için alınan ‘Gincer’leri tanıtarak,
"Vatandaşların hizmetine açtığımız ırmak kenarı düzenlemelerimiz bitti. Irmak kenarı düzenlememiz toplamda 6 kilometredir. Düzenleme yapılan yerler, halkın gece geç saatlerde bile güvenle gezdiği bantlar haline geldi. Manavgat'ta ilk defa güvenlik şirketimizi, ekibimizi oluşturduk. İhale neticesinde profesyonel bir şirketten bu hizmeti alıyoruz. Şu anda Manavgat'ta bir çok yerin güvenliğine destek olduğumuz gibi, ırmak kenarı düzenlemelerinde hizmet aldığımız 50 tane güvenlik mensubu arkadaşımız var. Her bir donanımlı, konu hakkında iyi eğitimli, mesleklerinin bilincinde olan arkadaşlar. Bu arkadaşlarımızın hareketini artırabilmek için 10 adet Ginger aldık. Arkadaşlarımızın her birinin kendi sorumlu bölgelerinde polisin yetkilerine yakın yetkileri var. 24 saat hizmet veriyorlar" dedi.

Irmak kenarlarında daha önce yaşanan olumsuzlukların ortadan kalktığını belirten Başkan Sözen, "Daha önce ırmak kenarlarında kontrolsüz içki içen, etrafı rahatsız eden kişiler uzaklaştırıldı. Vatandaşlar artık gece geç saatlere kadar güven içerisinde yürüyüşlerini yapabiliyorlar" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Manavgat'a Güvenli Kent Ödülü verildiğini hatırlatan Başkan Sözen, "Antalya bölgesinin en güvenli ilçesi olarak Manavgat'ın seçilmesinden onur duyuyoruz. Hayat boyu saklayacağımız bir ödül verildi.

Arkadaşlarımızın hizmet anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA