Konak'ta Şok Ekipler 12 Ton Çöp Topladı

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Şok Ekip 22 boş arsadan toplam 22 ton moloz ve çöp topladı.

Konak'ta Şok Ekipler 12 Ton Çöp Topladı
Konak Belediyesi kötü görünümü ve sağlığa aykırı oluşumları engellemek için ilçe sınırları içindeki boş arsaları temizledi.

Toplam 86 cadde ve bulvarda bulunan 22 boş arsa, Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Şok Ekipler tarafından temizlendi. Gürçeşme yolu üzerinde bulunan Dayko Yokuşu'nda da boş bir arsayı temizleyen Şok Ekip çalışanları her gün tonlarca atığı bertaraf ederek hem kötü görünümü hem de insan sağlığını tehdit eden olumsuz şartları ortadan kaldırıyor.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Şok Ekip’in gelen ihbarlar üzerine hemen şikayet konusu olan yere gidip, çevre temizliğini gerçekleştiren bir birim olduğunu belirterek, bu ekibin üç yıldır faal olduğunu söyledi.

Tartan, 22 boş arsadan toplam 12 ton moloz ve çöp toplandığına dikkat çekerek, "Kişiye özel her boş araziyi temizlememiz mümkün değil ancak çevreye zarar verecek derecede kirletilmiş olan ve ana arterlerde bulunan boş arsaları temizliyoruz. Vatandaşlarımızın bu alanları çöp atma yeri olarak kullanmamasını rica ediyoruz. Bu konuda vatandaşımızın gerekli hasiyeti göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Tartan, ihbarları değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA