'Kazan Yatırım Zengini'

Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, "Son 2-3 yıl içerisinde Kazan'a eski parayla yaklaşık 15 trilyon yatırım yaptık" dedi.

Ceylan, beraberinde bir heyetle Özel İdare tarafından yapılan eğitim, sağlık, kültür ve spor alanındaki yatırım ve hizmetleri yerinde incelemek üzere Kazan'a geldi.

Özel İdare tarafından yapılan yarı olimpik yüzme havuzu, anaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Emniyet Müdürlüğü MOBESE sistemi ve 200 yataklı öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Ceylan, daha sonra merkeze uzak mahalle ve köylerde yapılan sulama göleti, damla sulama, yol yapımı ve genişletme çalışmalarını gezdi. Ceylan, son olarak kazaların meydana geldiği ve hurdacıların virajı gösteren trafik levhasını çalması sonucu 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının yaşandığı Güvenç Mahallesi yolundaki genişletme çalışmalarını yerinde izledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Ceylan, "Özel İdare tarafından Kazan'da yapılan alt ve üstyapı hizmet ve yatırımlarını yerinde görmek, varsa eksiklerini gidermek için Kazan'ı ziyaret ettik. Son 2-3 yıl içerisinde Kazan'a eski parayla yaklaşık 15 trilyon yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

Güvenç Mahallesi yolundaki genişletme çalışmalarını da değerlendiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Biz o zaman, kazayı müteakip ekiplerimizi yönlendirdik. Görüldüğü gibi burdaki virajın görünmesini engelleyen kısmını iş makinelerimizle almış olduk. Hem buradaki hem de göletin kenarındaki yaklaşık 600-700 metrelik alanda yol genişletme çalışması ve bariyer çalışması yapacağız. Bununla ilgili olarak ihalemizi yaptık. Yol genişletme çalışmalarımızı tamamladık, bariyerlerle de yolu tamamladıktan sonra hizmete açılmış olacak. Umarım bundan sonra sürücülerimiz daha dikkatli kullanır."

Ceylan'a ziyaretinde, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kazan İl Genel Meclisi üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA