Erzurum'daki Ev Yangınları

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge temsilciği tarafından, Narman, Tortum ve Yakutiye ilçelerinde çıkan yangınlarda evleri yanan dört ailenin gıda ve beyaz eşya başta olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılandı.

Derneğin Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği kurumsal sorumlusu Mahmut Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narman ilçesinde çıkan yangında Muhlis Eraslan'ın evinin tamamen yandığını belirterek, aileye gıda, temizlik, koltuk takımı, buzdolabı, kanepe, mutfak eşyaları gibi her türlü ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

Dernek olarak ihtiyaç sahibi ailelere her zaman yardım ettiklerini anlatan Özyurt, Tortum ilçesinde çıkan yangında da iki ailenin bütün eşyalarının yandığını ifade etti.

Atilla Çelik ve Tevfik Çiçek'e de çeşitli yardımlar yaptıklarını kaydeden Özyurt, "İki ailemize gıda takımı, temizlik kolisi, koltuk takımı, yemek odası takımı, afet eşya seti, çocuklara yönelik yatak odaları ve kıyafetler, televizyon, kişilere göre battaniye, nevresim takımı, masa, sandalye ve sehpaya kadar her türlü eşyalarını verdik. Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu Mahallesi'nde Nurullah Bilici isimli vatandaşımızın da evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi, eşyaların tamamı yandı. Biz de Deniz Feneri Derneği olarak ailemizin yardımına koştuk."

Özyurt, söz konusu aileye, gıda takımı, temizlik kolisi, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli soba, fırın, set üstü ocak, yatak takımı, masa, sandalye, afet eşya seti, nevresim takımı, yorgan, yolluk ve halı götürdüklerini belirtti.

Yardımların devam ettiğinin altını çizen Özyurt, araçlara yükledikleri malzemeleri bizzat ailelerin evlerine taşıyarak, yerleştirdiklerini vurguladı.

Kaynak: AA