'Engelli Dostu' Otobüslerle Engelleri Aşacaklar

Kocaeli'de, engelli asansörlü 20 körüklü şehiriçi otobüs, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İzmit Doğu Kışla Parkı'nda düzenlenen törene, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, toplu taşımanın kamunun ve özel sektörün birlikte yürüttüğü mahalli ve müşterek bir hizmet olduğunu söyledi.

Belediyelere ait otobüslerin geniş ve ferah olduğunu anacak özel sektörde toplu taşımayı yeni başarmaya başladıklarını dile getiren Işık, "Önceden minibüslerler veya yarım otobüslerle yapmaya çalıştığımız taşımayı, şimdi büyük, konforlu, klimalı, engelileri düşünen, herhangi bir engelle karşılaştığı zaman onu rahatlıkla aşabilecek bir yapıda, yeni otobüslerle taşımayı toplu hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Işık, her ilçede bir tek taşıma kooperatifin olması gerektiğini ifade ederek, vatandaşların gideceği noktaya, aktarma olmadan, tek bir vasıtayla ulaşmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Kocaeli'de toplu taşımanın ihtiyacı görecek şekilde planlama yapıldığını vurgulayan Işık, "Raylı sistem ve bir sonraki aşamada metro inşallah Kocaeli'nde oluşacak, ulaşım çok daha rahatlayacak" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da 5 Nolu Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi'ne ait yeni otobüslerin çevre ve engelli dostu olduğunu belirterek "Belediye olarak özellikle engelli vatandaşlarımızın kentte gezerken ve toplu taşımada giderken engelle karşılaşmaması için gereken neyse onu yapıyoruz. Yakında 20 yeni otobüs daha gelecek. Engelli asansörlü otobüslerimiz hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Açılış töreni dolayısıyla perküsyon ve caz ustası Okay Temiz'in, hizmete giren otobüsün üzerinde yaptığı ve diğer otobüs şoförlerinin de eşlik ettiği gösteri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: AA