CHP Grup Başkanvekili İnce Turgutlu'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın CHP'yi terör örgütüyle ilişkilendirmek istediğini söyleyerek, gensoru verdiklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili İnce Turgutlu'da
Akşam saat 17.00 sıralarında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden İnce'yi CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Bir süre yolunu kesen vatandaşlarla sohbet eden Muharrem İnce, ardından CHP Turgutlu İlçe Lokali’ne geçerek burada basına açıklamalarda bulundu. İnce, "Türkiye siyaset tarihinde ilk kez meydanlarda insanların ırkları, mezhepleri sorgulanıyor, bunlar konuşuluyor. Bundan önce böyle bir şey yoktu, bunları Demirel, Özal, Ecevit, Erbakan yapmadı. Türkiye'yi bölen, parçalayan bir zihniyet iş başında. Eğer bu Cumhuriyet'in temellerine zarar getirirsek, üzerine Turgutlu’nun tuğlasını da koysanız işe yaramaz. Bunların niyeti de Cumhuriyet'in temellerini sarsmak. Şimdi bakıyoruz Başbakan son günlerde CHP'yi, Cumhuriyet’in partisini, Kuvayi Milliye’nin partisini terör örgütüyle ilişkilendirmek istiyor. 2007'de bu Başbakan Barzani için dedi ki; ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor bu Barzani’ dedi.

Aradan biraz zaman geçti, partisinin büyük kongresine Barzani’yi onur konuğu olarak çağırdı ve orada Türkiye seninle gurur duyuyor diye bağırdılar. Yine bizimle ilgili ‘CHP’li bazı belediyeler PKK'ya yardım ediyor’ dedi.

Biz dedik ki yalan söylüyorsun, gensoru verdik. Gensoru ne için verilir, güvensizlik üzerine verilir. Yani dedik ki Başbakan'a sana güvenmiyoruz, sen yalan söylüyorsun dedik. Sen Cumhuriyet Halk Partisi’ne iftira atıyorsun dedik. Çık açıkla dedik, hangi CHP'li belediyeler PKK'ya yardım etmişse çık açıkla dedik. Dürüst bir adam, ahlaklı bir adam sözünün arkasında durur. Madem PKK'ya yardım eden belediyeler var, sen bostan korkuluğu musun, ver talimatı İçişleri Bakanlığı’na hemen aldır görevden. Bu alçakça bir davranıştır. Bunun hesabını meydanda, sokakta, her yerde sormamız lazım. Bizim genel başkan yardımcımız, milletvekilimiz Mısır'a gitti, diyor ki ‘CHP Mısır'a darbe mi öğrenmeye gidiyor’. Sen İmralı'yla görüşüyorsun, sen onlardan terör mü öğreniyorsun o zaman. Bunlara anladığı dilden cevap vermemiz lazım. Bunlar ancak bu dilden anlar. Hepimiz bunlara anladıkları dilden anlatacağız” dedi

Demokratikleşme paketine de değinen İnce, “Şimdi bir paket gündemde, Türkiye demokratikleşecek, Türkiye özgürleşecek, günlerdir bekliyoruz. Bu paket Türkiye’yi demokratikleştirmeyecek, özgürleştirmeyecek. Bu paket AK Parti’nin genel merkezinde pişirilmiş, şimdi İmralı'da tuzunu biberini katıyorlar. AB ile ilgili sekiz paket çıkardılar, geldiğimiz nokta ortada. Yargı ile ilgili dört paket çıkardılar, bir arpa boyu ileri gitmedi. Emin olun ki bu demokratikleşme paketinden de bir şey çıkmayacak. Bunların derdi demokratikleşmek, Türkiye'yi hukuk devleti yapmak değil, bunların derdi demokrasiyi paketlemek” diye konuştu

Başbakan Erdoğan’a eleştirilerde bulunan İnce, şunları söyledi:
“Şimdi son günlerde yine Başbakan tutturmuş canım seramikler gitti diyor. Vandallar kırmış. Demokrasilerde eylem yapmak, slogan atmak, yürüyüş yapmak demokratik bir eylemdir. Buna kimse karışamaz. Tabii çevreye zarar vermek, taş atmak, cam kırmak, otomobil yakmak bunlar siyasette bir hak arama yöntemi değildir. Bunları tasvip edecek halimiz yok. Peki yapmışlar, iyi mi yapmışlar, hayır iyi yapmamışlar. Elbette kötü o seramikleri, camları kırmak, bunlar doğru bir iş değil. Ancak günlerdir canım seramikler gitti diyeceğine, canım delikanlılar gitti diyemedi. 19, 20 yaşlarında çocuklar ölmüş, gözleri çıkmış, bir kez olsun bunlara ağlayamıyor, seramiklere ağlıyor. Kaç paraysa parası verelim. Peki senin Suriye'ye, terör örgütlerine harcadığın 2 milyar doların hesabını kim verecek. Örtülü ödenekte rekor kırdı. 30 yıldır PKK ile mücadelede bile örtülü ödenekten bu kadar para harcanmadı. PKK ile mücadele için 10 lira harcadıysa, Esat'a karşı 100 lira harcadı. Tamam o gençlerin kırdığı camları, verdikleri zararı doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum, ama sen onları diline dolayacağına yandaşlarına verdiğin geri gelmeyen kredilerden bir hesap ver. Suriye'ye harcadığın paralardan bir hesap ver. Değerli arkadaşlar şunu unutmamalıyız, baskı, zulüm faşist yönetimlerde gün geçtikçe dozunu artırır. Telefonlarını dinler, karakola çeker, gözaltı süresini uzatır, işkence yapar, her gün artar bu. Ama şunu unutmayınız ki, denizde de fırtına artar, fakat denizdeki fırtınanın şiddeti arttı diye martı denizden vazgeçmez. Tayyip Erdoğan'ın baskısı, zulmü arttı diye biz Cumhuriyet’ten vazgeçmeyiz, Atatürk'ten vazgeçmeyiz, laiklikten vazgeçmeyiz, yaşam şeklimizden vazgeçmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nden vazgeçmeyiz."
Ardından partililerle ilçe lokalinde sohbet eden Muharrem İnce, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bu arada geçtiğimiz aylarda CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ve CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ile tartışma yaşayan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’a da yüklenen İnce, “Ben Serhat Orhan’a en az 5 beş beden büyük gelirim. Ankara’da Serhat Orhan’ın ağa babalarıyla baş ediyorum. Bende hayatım boyunca geri vites olmamıştır. Ben ne Serhat Orhan’a, ne Başbakanı’na ne Arınç’a ne de yandaş medyasına pabuç bırakmam. Orhan’a tavsiyem benle fazla uğraşmasın, Serhat Orhan’ı Türkiye’nin en ünlü belediye başkanı yaparım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA