CHP Grup Başkanvekili İnce, Manisa'da

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Demokratikleşme Paketi ile ilgiliolarak, "Bu paket, Türkiye'yi demokratikleştirmeyecek, özgürleştirmeyecek, hukuk devleti olma yolunda bir adım olmayacak" dedi

Turgutlu ilçesine gelen İnce, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz ile ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen Demokratikleşme Paketi'yle Türkiye'nin demokratikleşeceği ve özgürleşeceği yönünde beklenti yaratıldığını savundu.

Daha önceki paketlerin başarısızlıkla sonuçlandığını öne süren İnce, şunları kaydetti:

"Bu paket, Türkiye'yi demokratikleştirmeyecek, özgürleştirmeyecek. Bu paket, Türkiye'nin hukuk devleti olma yolunda bir adım olmayacak. Bu paket, AKP'nin genel merkezinde pişirilmiş, şimdi İmralı'da tuzunu, biberini katıyorlar. Avrupa Birliği ile ilgili 8 paket çıkardılar, bir arpa boyu yol gitmedik. Yargıyla ilgili 4 paket çıkardılar. Yargı düzeldi mi, etkinleşti mi, hızlandı mı, bağımsız oldu mu, olmadı. Nasıl ki Avrupa Birliği paketlerinden, nasıl ki yargı paketinden bir ilerleme sağlanmadıysa emin olun ki bu Demokratikleşme Paketi'nden de bir şey çıkmayacak. Bunların derdi demokratikleşmek değil, bunların derdi demokrasiyi paketlemek."

Protestoların demokratik hak olduğunu, buna kimsenin karışamayacağını belirten İnce, şöyle devam etti:

"Tabi çevreye zarar vermek, cam kırmak, küfür etmek, otomobil yakmak, bunlar siyasette bir hak arama yöntemi değildir. Bunları tasvip etmiyoruz. Peki bunları yapmışlar, iyi mi yapmışlar, hayır iyi yapmamışlar. Fakat günlerdir 'canım seramikler gitti' diyeceğine bir kez olsun 'canım delikanlılar gitti' diyemedi. 19-20 yaşında çocuklar ölmüş, çocukların gözü kör olmuş, bir kez olsun bunlara ağlamıyor ama seramiklere ağlıyor. Ne kadar o seramikler? Parası neyse verelim."

Bir gazetecinin, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den aday olup, olmayacağıyla ilgili sorusu üzerine, bu konuda yorum yapmak istemediğini belirten İnce, 1989 Mart ayındaki yerel seçimlerde SHP'nin estirdiği rüzgarın, 2014 Mart'ında CHP tarafından estirileceğini savundu.

Kaynak: AA