Başbakan Erdoğan, Malatya’da Halka Hitap Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz tencere tavacı yetiştirmeyeceğiz.

Başbakan Erdoğan, Malatya’da Halka Hitap Etti
Elinde molotof kokteyli ile dolaşan gençlik yetiştirmek istemiyoruz. Elinde bilgisayar ile yarınların güçlü, inançlı gençlerini yetiştirmek istiyoruz. Tinerci nesil yetiştirmek istemiyoruz” dedi

Malatya Belediyesi binasının bulunduğu alanda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “İçeride kardeşliği yüceltip, dışarıda kardeşlerimize sahip çıkıp, hakkı söylemeye devam edeceğiz. CHP’nin şu genel başkanı çıkmış diyor ki, ‘Bu Başbakan barıştan yana değil, savaştan yana’ diyor. Bunu bana söyleyemez. Önce sen zalimden yanasın. 110 bin Suriye’deki kardeşimizi öldüren zalimle berabersin. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Zulümle hareket edenler onlardandır. Suriye zalimini kendi milletvekillerini gönderip, ona moral veren CHP’nin genel başkanıdır. Sen mi barıştan yanasın? Reyhanlı’da 53 kardeşimiz şehit edildi. Ağzını açıp kelam etmedin. CHP, hiçbir zaman barışın yanında olmadı, hep zulmün yanında oldu, hep zulüm etti. Tek partili döneme bakın hep onların zulmünü görürsünüz. Benim Malatyalı kardeşlerim onu çok iyi bilir. Biz, halkın iradesine saygı isteyenlerin yanındayız. Biz darbelerin karşısındayız. Aynı CHP şimdi de darbecilere adamlarını gönderdi” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, “CHP Genel Başkanının Türk uçağı Suriye’de düşürüldüğünde ve Suriye helikopterini vurduğumuzda Suriye rejimini değil, Türkiye devletini itham ettiğini gördünüz. Helikopter düşürülünce ‘Bu hükümet gaz alıyor’ dedi.

Sınırımızı ihlal edene buyur devam mı et diyecektik. Suriye’deki kardeşlerimiz uçakla, tanklarla, toplarla vurulurken, bizler sadece bakamazdık. Bu millete ev sahipliği, misafirperverlik yakışır. Biz mağdur ve mazlumun yanındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gençleri Çanakkale’ye, Sarıkamış’a götürüp, atalarının yattığı yerleri gösteriyor. Belki birileri Çanakkale’ye gidip, şehitlerimizin başında dua okumamıştır bile. Biz tencere tavacı yetiştirmeyeceğiz. Elinde molotof kokteyli ile dolaşan gençlik yetiştirmek istemiyoruz. Elinde bilgisayar ile yarınların güçlü, inançlı gençlerini yetiştirmek istiyoruz. Tinerci nesil yetiştirmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

30 Eylül’de demokratik paketi açıklayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürerek şunları söyledi:
“Dış politika, CHP Genel Başkanının boyunu aşacak meseledir. İç politikada varlık gösteremeyen, SSK’yı yönetemeyenlerin kalkıp da Türkiye’yi yönetmesi mümkün olabilir mi? Biz bu SSK Genel Müdürlüğü döneminde SSK hastanelerinde çektiğimiz çileleri biliriz. Sen bunu yönetemedin, bu konuda haddini bileceksin. Bunların geçmişlerinde gaz yağı, benzin, ekmek ve yağ kuyrukları varsa, bilesiniz ki bundan sonra da aynısı olacaktır. Bu iş, laf işi değil yürek işidir. Biz dünyanın her lideriyle diploması kuralları içerisinde irtibat kurarız. Kendi halkına silah tutan zalimlere karşı da hiç çekinmeden doğruyu söyleriz. Biz bölgemizde barış, huzur ve istikrar istiyoruz. Bu bölge ne kadar huzur içinde olursa, Türkiye de o kadar huzur içinde olur.”
Malatya’nın büyükşehir olması konusuna da temas eden Erdoğan, “6,5 ay sonra yerel seçimler var. Malatya artık büyük şehir. İki dönemdir İstanbul ve Kocaeli’de uygulamasını yaptık. 10 yıl sonra başka bir Malatya göreceksiniz” dedi.

Erdoğan, “Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Vazifemizi yapıp size hizmet üretiyoruz. Bu can bu tende olduğu müddetçe durmadan, yorulmadan size hizmet üretmeye inşallah devam edeceğiz. 17 Mayıs 2011’de Malatya’ya geldiğimde 750 bin nüfusu geçen Malatya’yı büyük şehir yapacağız dedik ve yaptık. Ne aldanan, ne aldatan olduk. Muhalefet ise büyük şehre karşı çıktılar. Malatya’da buna ne derler, yazın başı pişenin kışın aşı pişer derler” diye konuştu.

Malatya’da 735 milyon TL’lik açılış yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bugün 79 ayrı eser kazandırıyoruz. Yarın Darende ve Doğanşehir ilçelerinde yapacağımız açılışlarla birlikte 776 milyon TL’lik eser kazandırıyoruz. 93 ayrı eser ve yatırım kazandırıyoruz” dedi

Başbakan Erdoğan’dan önce konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, “Yapımı tamamlanan 8 eseriniz elinizle hizmete açılmış olacak. Malatya’yı gençlik ve spor kentine dönüştürmek üzere 18 gençlik ve spor yatırımı devam ediyor. Kente 25 bin kişilik UEFA standardında yapılacak stat inşaatı devam ediyor. Ayrıca 10 antrenman yapılabilecek çok amaçlı spor salonu yapıyoruz. Komşu ilimiz Elazığ’da da 25 bin kişilik stat yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım da konuşmasında, “11 yıl içerisinde yolları bölelim, hayatları birleştirelim. Yolları bölelim, milleti birleştirelim dediniz. Hava yolunu halkın yolunu yapın dediniz, Avrupa’da 6’ncı, dünyada 8’nci hızlı tren haline geldik” şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin de, “Liderliliğinizde başlanan demokratik gelişmenin tarihe, milletimize ve size mahcup olmama adına üzerimize düşen görevin azim ve kararlığında olduğumu belirtmek isterim. Bugün açılışını yaptığınız 79 kuruluş ile ilimiz ve ülke ekonomisine daha çok destek sağlanmış olacaktır” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “7’den 70’ine Sayın Başbakanımızı kucağına basan değerle hemşehrilerim hoş geldiniz. Sizlerden aldığımız emaneti gece gündüz demeden yerine getirme gayreti içinde olduk” diye konuştu

Başbakan Erdoğan’a Malatya ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım eşlik etti

Kaynak: İHA