Altın Koza'da ödüller sahiplerini buldu

Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, ''en iyi film ödülünü yönetmenliğini Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun ''Gözümün Nuru'' ve Mahmut Fazıl Coşkun'un ''Yozgat Blues'' isimli filmleri paylaştı.

Altın Koza'da ödüller sahiplerini buldu

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Şenay Gürler ile Sinan Tuzcu'nun yaptığı ödül töreni, ünlü sanatçıların kırmızı halıdan geçerek törenın yapıldığı salona gelmesiyle başladı.

Gecede,'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması've'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda derece alan filmlere Altın Koza heykelciklerinin verilmesinin ardından, 12 filmin yarıştığı büyük ödüllerin dağıtımı yapıldı.

Gecede, En İyi Film Ödülünü, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun' Gözümün Nuru' ve Mahmut Fazıl Coşkun'un' Yozgat Blues' isimli filmleri paylaştı. Yarışmada, Yılmaz Güney Ödülü'ne Deniz Akçay Katıksız'ın' Köksüz' isimli filmi layık görülürken, En İyi Yönetmen Ödülü'nü' Jin' isimli filmiyle Reha Erdem aldı.

Yarışmada verilen diğer ödüller şöyle:

En iyi Senaryo: Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu' Gözümün Nuru' ve Tarık Tufan-Mahmut Fazıl Coşkun' Yozgat Blues'

En İyi Kadın Oyuncu: Ahu Türkpençe ve Lale Başar' Köksüz'

En İyi Erkek Oyuncu: Ercan Kesal' Yozgat Blues'

En İyi Müzik: Mihaly Vig' Eve Dönüş Sarıkamış 1915'

En İyi Görüntü Yönetmeni: Emre Tanyıldız' Soğuk'

En İyi Sanat Yönetmeni: Tural Polat:' Eve Dönüş Sarıkamış 1915'

En İyi Kurgu: Ali Aga' Gözümün Nuru'

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melis Ebeler' Köksüz'

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tansu Biçer' Yozgat Blues'

Türkan Şoray Umut Genç Veren Kadın Oyuncu: Deniz Hasgüler' Jin'

Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Savaş Alp Başar' Köksüz'

Film Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Mahmut Fazıl Coşkun' Yozgat Blues' ve Atıl İnaç' Daire'

SİYAD En İyi Film Ödülü: Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu ' Gözümün Nuru'

Adana İzleyici Ödülü: Mustafa Kemal Uzun' Çanakkale Yolun Sonu'

Başkanlığını Berlin Film Festivali Avrupa Film Pazarı Direktörü Beki Probst'un yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde, yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, oyuncular Melisa Sözen ve Yiğit Özşener ile müzisyen Cengiz Onural yer aldı.

Festivalde 47 filmin katıldığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda finalist filmler şöyle olmuştu:

' Çanakkale Yolun Sonu / Yönetmen: Mustafa Kemal Uzun, Daire / Yönetmen: Atıl İnaç, Eve Dönüş Sarıkamış 1915 / Yönetmen: Alphan Eşeli, Gözümün Nuru / Yönetmen: Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu, Hadi Baba Gene Yap / Yönetmen: Emre Yalgın, Hayat Boyu / Yönetmen: Aslı Özge, Jin / Yönetmen: Reha Erdem, Köksüz / Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız, Lal / Yönetmen: Semir Aslanyürek, Soğuk / Yönetmen: Uğur Yücel, Yarım Kalan Mucize / Yönetmen: Biket İlhan, Yozgat Blues / Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun.'

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödül töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, muhteşem bir festival olduğunu ve halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Bütün sanatseverlere ve festivale katkıda bulunanlara teşekkür eden Aldırmaz,' Bir sonraki festivalimiz daha kapsamlı ve gelişmiş bir şekilde olacak' dedi.

Kaynak: AA