AK Parti Siyaset Akademisi Başladı

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi'nin "Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler-4" başlıklı 16. dönem eğitimleri Nevşehir'de başladı.

Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi eğitiminde ilk dersi AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Yedek Üyesi ve Siyaset Bilimi Uzmanı Nazım Maviş verdi.

Türkiye genelinde 23 merkezde yaklaşık 5 bin kişinin eğitim alacağını belirten Maviş, Siyaset Akademisi'nin Türk siyaset hayatının en önemli adımlarından biri olarak nitelendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Akademiden bugüne kadar milletvekilinden belediye meclis üyesine kadar siyasetin her basamağından insanların geçtiğini belirten Maviş, bunun katkısının hem mecliste hem de yerel yönetimlerde görüldüğünü ifade etti.

Siyaset Akademisi'nden sadece AK Parti üyelerinin değil, başka partilerden, hatta hiçbir partiyle bağı olmayan ama siyasete ilgi duyan vatandaşların da istifade edebileceğini ifade eden Maviş "Siyaset Akademisi yerel siyasi aktörlere büyük fırsatlar sunmaktadır. Partimizin fikrini, misyonunu, vizyonunu yerelden merkeze doğru anlatıyor ve paylaşıyoruz. Bu derslerimizde siyasi cevherleri keşfederek, Türkiye siyasetine yeni değerler kazandırıyoruz" dedi.

AK Parti'nin Türk siyasi tarihinde önemli yeniliklere imza attığını Siyaset Akademisi'nin de bunların en önemlilerinden biri olduğunu kaydeden Maviş, bu eğitimlerdeki amaçlarının yerel siyasi aktörlere fırsat vermek, siyasete düzey getirmek, siyaseti biligiye dayandırmak olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi daha da ileriye taşımanın yolunun siyasetin düzeyini arttırmaktan geçtiğini belirten Maviş, "AK Parti siyaseti formatlamış bir partidir. Siyaseti daha modern daha bilgiye dayalı platforma taşımıştır. Genel merkezlerden otel lobilerinden tepeden inme siyasete son vermiştir" diye konuştu.

Kaynak: AA