Ak Parti Hani İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Hani İlçe Başkanlığı 9. Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

Ak Parti Hani İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı
Hani AK Parti İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve İl Kadın Komisyon üyeleri ve çok sayıda üye katıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti'li Cuma İçten, 7 aylık süreçte Türkiye'nin ne Doğu'suna ne de Batı'sına bir tane cenaze gelmediğini, Türkiye'de Kürtler ve Türklerin bir kavga içerisinde olmadığına vurgu yaptı. İçten, "30 yıldır bu memlekette kardeş kanı dökülüyor. İnsanlarımız bir birini vuruyor. Her iki taraf da bu ülkenin evladıdır. İlk kez Başbakanımız bu çözüm sürecini başlatmıştır. Biz bu soruna barış süreci demiyoruz, çözüm süreci diyoruz. Ben bir Kürt olarak hiçbir Türk ile kavga etmedim. Söz konusu sorunla ilgili yapılması gerekenler 10 yıl önce yapıldı. Şimdi bu ülkede çocuklarımızı derin güçlerin etkisiyle kandıranlar la mücadele ediyoruz. Bu ülkede hiçbir zaman Kürtlerin ile Türklerin bir kavgası olmamıştır. 15-20 yıl önce burada faili meçhul cinayetler işlenip köyler yakılıyordu. İnsanlarımız katlediliyordu, adım başı yol aramaları ve kimlik kontrolleri yapılıyordu. O gün bunları halkımıza yapanlar şimdi adalet önünde yargıyla hesaplaşıyorlar.Bugün sokağa davet edenler o gün susuyorlardı. Bu işin huzura ermesi birilerini sıkıntıya soktu. Kürtler de, Türkler de bu coğrafyada aynı bayrak altında yaşayan bütün insanlarımız ilk defa tek bir dili konuşuyorlar. Ve artık diyorlar ki akan kan dursun ve dağdaki silahlar geri çekilsin. Birilerinin samimiyeti varsa o dağdaki silahları bu coğrafyanın dışına çıkartmalıdır, silahları da bırakmalıdır. Artık bu coğrafyada silahlara gereksinim kalmamıştır" dedi.

2002'de AK Parti'nin iktidara geldiğinde 11 yıl içinde Türkiye genelinde hizmette devrim yaptığını dile getiren İçten, "Sağlık, yol ve de en önemlisi havaalanları yapıldı. KÖYDES projeleri kapsamında tüm köylerimizin yolları yapıldı. Susuz olan köylerimize su götürüldü. Duble yollar yapıldı. Cumhuriyet tarihinde yapılamayanı AK Parti 11 yılda yaptı. Diyarbakır’a büyük oranda da yatırımlar yapıldı. AK Parti'nin yaptıklarını hiç kimse göz ardı edemez. Çıkarılan yeni paketler ile geçmişte okullara alınamayan baş örtülü kızlarımız bu gün baş örtüleriyle okullara gidip geliyorlar. İmam hatip okulları açılıyor. Çocuklarımız artık imam hatip okullarına gidiyor. Kur’an-ı Kerim dersi alıyor Kur'an okuyorlar. Bu bizim için çok önemlidir. Çocuklarımız açılan yeni imam hatip okullarıyla dinini öğreniyorlar bundan daha güzel ne olabilir ki bakın Hani ilçemizde de bir çok velilerimizden ilçede İmam Hatip Liselerinin açılmasını istiyor çok talep var. Bugün Hani'ye gelirken beraberimde imam hatipte okuyan 120 kız çocuğumuza başörtü eşarp dağıttım. Yeni çıkacak yasalarla artık bayanlarımız da çalıştıkları iş yerlerinde baş örtü takabilecek. Kızlarımız başörtülü oldukları için okullara üniversitelere alınmıyordu. Onlar hepsi tarih oldu. Yetişen gençlerimizi eğitimden sağlığa kadar onlara destek vermek bizim asli görevimizdir. Bu gün okulları da ziyaret ettim çocuklarımıza tablet bilgisayarlar gelecek çocuklara tablet bilgisayarların dağıtımı yapılacak" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti

Kaynak: İHA