Marmaris'teki 'Papağan Çetesi' Operasyonu

Marmaris'te bazı bankaların ATM'lerine yerleştirdikleri "papağan" diye tabir edilen düzeneklerle vatandaşların ve turistlerin kart bilgilerini kopyaladıkları iddia edilen yabancı uyruklu 2 zanlı tutuklandı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, ilçe merkezindeki ATM'lere kullanıcıların kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzenekler yerleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Bulgar uyruklu Blagovest D. ve İlko M. sorgularının ardından Marmaris Adliyesine sevk edildi. Zanlılar, çıkartıldıkları mahkemece "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı. Marmaris Emniyeti'nin, kart bilgilerini yurtdışına gönderen bu kişilerin kimlerle temasa geçtikleri konusunda İnterpol ile bağlantıya geçtiği belirtildi.

İlçede yaklaşık bir ay önce bankamatik ve kredi kartı dolandırıcılığıyla ilgili şikayetlerin artış göstermesi üzerine Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlatmış, şehir merkezindeki ATM'leri 24 saat boyunca izlemeye alan ekipler, Blagovest D. ve İlko M'yi bir ATM'ye "papağan" olarak adlandırılan kopyalama düzeneklerini yerleştirdikleri sırada gözaltına almıştı.

Kaynak: AA