Karşıyaka'da Gurur Tablosu Oluştu

“Gaziler Günü”nde Karşıyaka’da gaziler “Vatan Sana Canım Feda” sloganları eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı.

Karşıyaka'da Gurur Tablosu Oluştu
Karşıyaka Çarşısı’ndaki yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarla destek oldu.
Gaziler Günü kutlamaları Karşıyaka’da Muharrip Gaziler Derneği önderliğinde gerçekleşti. İlk olarak Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Garnizon Komutanlığı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Muharrip Gaziler Derneği İzmir 2. Bölge Başkanı Halil Taşçı anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşı sonrası konuşan Dernek Başkanı Taşçı “Gaziler bu vatanın bölünmen bütünlüğü için canını ortaya koymuşlardır. Vatanımız için hala aynı duyguları taşımaktayız “ dedi.

Törenden sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gazileri Latife Hanım Köşkü’nde ağırladı. Latife Hanım Müzesi’ni Kaymakam Saadettin Yücel, Garnizon Komutanı Ege Deniz Bölük Komutanı Tuğ. Amiral Gürel Kaynak ve gazilerle gezen Başkan Durak, “Atatürk’ün anılarının bulunduğu bu evi kamulaştırarak müze olarak hazırladık. Her yıl on binlerce kişi geziyor. Ata’mızın anılarına sahip çıkıyoruz.” Diye bilgi verdi.

Gaziler akşam saatlerinde de kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde İskele önünde buluşan gazilere eşleri ve çocukları da eşlik etti. Gaziler ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile birlikte yürüyüşe geçti. Korteje Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ile Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’da katıldı.

Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte gaziler askerlikteki gibi “Vatan Sana Canım Feda, Her Şey Vatan İçin” diye tempo tuttu. Vatandaşlar yol boyunca gazilere sürekli alkışlarla destek oldu. Kortej, Hükümet Konağı önünde sona erdi.
Kaynak: İHA