Kanallar Yıkanarak Temizleniyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki sulama kanalları içerisinde biriken çöp ve pislikler temizlenerek tazyikli su ile yıkanıyor.

Kanallar Yıkanarak Temizleniyor
Bozüyük Belediyesi tarafından ilçenin ortasından geçen DSİ kanalı temizlenerek pisliklerden arındırıldı. Bozüyük Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü temizlik çalışmaları kapsamında öncelikle kanal içerisinde biriken çöpler temizleniyor. Ardından tazyikli su ile yıkanan kanal temiz bir görünüme kavuşuyor.

İlçe genelinde bulunan kanalların temizliği konusunda hassas davranarak insan sağlığı ve güzel görünüm açısından gereken temizlik çalışmalarını yıl içerisinde periyodik aralıklarla sürdüren Bozüyük Belediyesi tarafından kanal boyunun Çitosan Köprüsü ile Saraycık Köprüsü arasındaki bölümü, Çitosan Köprüsü ile Saraycık Köprüsü’ne kadar olan bölümü ile TCDD tren istasyonunun önünden geçen kısmında dönüşümlü olarak temizlik çalışmaları yapılıyor. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından yetkililer tarafından kanallardaki temiz ve sıhhi ortamın uzun süre korunabilmesi için vatandaşlardan kanalların içerisine şişe, çöp ve poşet atmamaya özen göstererek belediyeye yardımcı olmaları istendi.
Kaynak: İHA