İzmir'de 'Doğalgaz İstiyoruz' Eylemi

Konak ilçesi Zafertepe Mahallesi'nde bazı vatandaşlar, evlerinin bulunduğu bölgeye doğalgaz altyapısının kurulmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Zafertepe Mahallesi 540 Sokak'ta bir araya gelen vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla mahallelerine doğalgaz gelmesi talebinde bulundu.

Mahalle muhtarı Nuran Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada mahallelerine yatırım yapılması için idoğalgaz dağıtım firmasına 6 yıl önce talep yazısı gönderdiklerini ancak geçen sürede yatırımın gerçekleşmediğini dile getirdi.

Konuyu 2 yıl önce yapılan bir toplantıda, Uluştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a da ilettiklerini ve Bakan Yıldırım'ın ilgili firma yetkililerini arayarak sorunun çözülmesini istediğini anlatan Dursun, yatırımın hala gerçekleşmemesinden yakındı.

Dursun, doğalgaz dağıtım firmasının gerekli yatırımın, mahalledeki bazı sokakların altından yüksek gerilim hattı geçmesini gerekçe gösterdiğini ancak 540 Sokak'taki 4 konuta doğalgaz bağlandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bize mahallemizde yeraltından giden yüksek gerilim hatları bahane olarak gösterildi. Ama yüksek gerilim hattı var denilen sokaklardan biri olan 540 Sokakta 4 evin doğalgaz hattı çekildi. Mahalle halkı bu ayrıcalıklı kişilerin kimler olduğunu merak ediyor. Yolun hemen karşısındaki mahallenin tümünde doğalgaz hatları döşenmiş durumda. Bizim mahallemizde bu yatırım niye gerçekleşmiyor çok merak ediyoruz. Dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. En sonunda Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a bir mektup yazarak durumu anlatacağım ve yardımını isteyeceğim. Yetkililer bu talebimize duyarsız kalmasın."

Açıklamanın ardından 540 Sokak'ta doğalgaz hattı kazı çalışması yaptığı idda edilen iş makinelerinin çalışmasını bir süre engelleyen vatandaşlar daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA