'İş Dünyası Anadolu Buluşmaları' Toplantısı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Türk iş adamlarına Avrupalı yatırımcılarla ortak iş yapmalarını önerdi.

Uğur Plaza'da düzenlenen "İş dünyası Anadolu buluşmaları" toplantısına katılan Meral, 2008'de ABD'de başlayan krizin dünyayı sardığını ancak Türkiye'nin bu krizden fazla etkilenmeyerek büyüme hamlesini devam ettirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin en önemli ihtiyacının "finansman" olduğunu vurgulayan Meral, Türk iş adamlarının 150 trilyon dolarlık serveti bulunan Avrupalılar ile ortak yatırımlara girmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ortaklığın da "kazan-kazan" anlayışıyla yapılması gerektiğini ifade eden Meral, "Avrupa gibi bir komşumuz olduğu içiin şanslıyız. Her zaman işbirliği yapmamız gerekir. Gaziantep bu konuda ihracatı çok güzel yapıyor. Türkiye ise bu durumu hayranlıkla izliyor" diye konuştu.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan da türk sanayicisinin her zaman ileriye yönelik çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Coğrafi olarak stratejik bir yerde bulunan Gaziantep'ten bu yıl sonunda 7 milyar dolarlık ihracat beklediklerini dile getiren Fincan, "Türkiye'de barış süreci olumlu giderse kanatsız uçacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Fincan, Meral'e günün anısına plaket takdim etti.

Kaynak: AA