Engelli Çocuklar Binicilik Sertifikalarını Aldı

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde 6 haftalık adaptif biniş programını başarıyla tamamlayan engelli çocuklar, binicilik sertifikalarını aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleriyle yapılan protokolle uzman fizyoterapist ve at antrenörü eşliğinde engelli 18 çocuk, 6 haftalık adaptif biniş programını başarıyla tamamladı.

Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, programla ilgili verdiği bilgide "Adaptif binicilik, hayatlarını engellerle sürdüren çocukların binicilik sporu yaparak, fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal hedeflerine at sevgisi ile ulaşılan bir spor dalıdır. Düzenli olarak yapılan binişler tüm kas ve denge sistemini geliştirdiği gibi kişinin rahatlamasını, başarı hissini tatmasını ve kendine olan güveninin artmasını sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, "Belediye olarak engelli dostu bir belediyeyiz. Her yaştan engelliler için gerçekleştirdiğimiz projelerle sosyal yaşam içerisinde var olmalarını sağlıyoruz. Onların gülümsemesi bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Ataç tören sonunda çocukluğunu geçirdiği köyde ata binmeyi öğrendiğini belirtti.

Atların insanlık tarihinde sadık birer dost olduğunu anlatan Ataç, ata binerek kısa bir gezinti yaptı.

Kaynak: AA