Eğitim-bir-sen’den Elif Öğretmen’e Destek

Balıkesir’de başörtülü derse girdiği için tepki gördüğü iddia edilen Elif Kısa adlı öğretmene Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi’nden destek geldi.

Eğitim-Bir -Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Macit Ataklı İlkokul ve Orta Okulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Elif Kısa ile ilgili, 28 Şubat’taki fabrika ayarlarına dönerek, mühendislik yapmaya yeltenenlerin, öğretmenimizin kılık-kıyafetine ve inancına saygı duymayanların kendi giyim kuşam ve düşüncesine saygı bekleme hakları yoktur” denildi.

Öğretmenlerin ne giyeceğine karar verilmesinin dayatmadan ibaret olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Kendi giyim kuşamına ve düşüncesine müdahaleye tahammülü olmayanların, Elif Öğretmene karşı takındıkları tavır son derece çirkindir. Türkiye’de küçük bir grubun kendi düşünce ve yargılarını, silah olarak kullandıkları bazı gazeteler aracılığıyla, toplumun genelinin düşüncesiymiş gibi dayatmaları dönemi artık son bulmalıdır. Kendileri siyah giyince ‘Modacı Neslihan Yargıcı ekolünü takip ediyor’ olanların, başörtülü bir öğretmen siyah elbise giyince hafakanlar basmış gibi çıldırıp ne yapacaklarını şaşırmaları anlaşılır gibi değildir. Millet artık dayatmalardan da, dayatanlardan da bıkmıştır. Öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkının olduğu bir ülkede kimse öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemeli ve kendi saplantılarını dayatmamalıdır. Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü noktasındaki kararlılığımızın sonucu olarak aldığımız karar gereği başlattığımız ‘Sivil İtaatsizlik’ eylemimiz ise devam etmektedir. Danıştay 12. Daire’nin kamuda kılık-kıyafet ile ilgili kararı ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun açıklamaları ortadadır. Hükümetin de yargı kararları ile Kamu Denetçiliği’nin görüşü doğrultusunda bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmasını ve ucube yönetmeliğe tutunmaya çalışan art niyetlilerin elini boşa çıkartmasını bekliyoruz. Linç kampanyasına tabi tutulmaya çalışılan Elif Öğretmen'e biz de Şanlıurfa eğitim bir sen şubesi olarak destek veriyor, sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.”
Kaynak: İHA