CHP'ye İstanbul şoku!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan yaptığı açıklamayla CHP'nin İstanbul hayallerini suya düşürecek.

CHP'ye İstanbul şoku!
2014 yılında önce yerel seçimler sonra da cumhurbaşkanlığı seçimleri sonra da genel seçimler var. AK Parti, CHP, MHP ve BDP için yerel seçimler, çok önem arz ediyor. Partiler için büyükşehirlerde alınacak oy oranı, her şeyi etkileyecek. Her dönemde olduğu gibi, İstanbul rekabetin en kızıştığı büyükşehir olacak. Peki İstanbul'da son durum ne?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, büyükşehirlerdeki hava genel siyasetin atmosferini etkileme istidadı taşıdığından AK Parti, yeni büyükşehir olan illerin büyük bir kısmında başarılı olmaya çalışacak. Anketlere göre şuanki durum, böyle bir tablo ortaya koyuyor, diyor.

Akdoğan, Star gazetesinde 'İstanbul seçimi ne olur?' başlığıyla kaleme aldığı yazıda, İstanbul'daki son durumu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başarı oranını açıkladı...

AK Parti genel merkezinin yaptırdığı en son araştırmaya göre iktidar ile muhalefet arasındaki uçurum her geçen gün açılıyor.

AK PARTİ'DEN CHP'YE FARK

İşte Akdoğan'a göre, AK Parti'nin son oy oranı:

'2009 yerel seçimlerinde İstanbul'da AK Parti yüzde 44.7 ile belediyeyi kazanırken CHP yüzde 37, MHP yüzde 5 oy aldı. Bugünkü anketler AK Parti'yi yüzde 55.1, CHP'yi yüzde 29.9, MHP'yi yüzde 8.8 gösteriyor.

KILIÇDAROĞLU DA ÇARE OLAMAMIŞTI
Hatırlanacağı üzere geçen seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin adayıydı ve diğer partiler adı konulmamış bir ittifak içindeydi. MHP'nin yarıya yakını, Saadet Partisi ve BDP'nin önemli bir kısmı AK Parti'ye karşı CHP'ye kaymıştı. Bu yüzden CHP milletvekili seçimine göre 3.5 puan daha oyunu artırmıştı.

SON ANKETLERE GÖRE CHP AK PARTİ'YE YETİŞEMİYOR BİLE

Şuanki anketlere göre CHP yüzde 30 civarında. Diğer partilerden ciddi kaymalar olsa ve CHP oyunu yüzde 50 artırsa bile AK Parti'ye yetişemiyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SORUNU
AK Parti yüzde 44'le belediye başkanlığını kazanırken şu an yüzde 55'lerde görünüyor. Bu makasın kapanmasını beklemek çok gerçekçi değildir. CHP genel başkanının tüm yüklenmeyle başaramadığını, herhangi bir kişinin başarması ne derece mümkündür? İsmi geçen kişilerin hedefi oyları ikiye katlayıp mucizeye imza atmak değil, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 37'sini geçip siyasi mesaj vermek olabilir. Bu da Kılıçdaroğlu'nun sorunudur.

KADİR TOPBAŞ YÜZDE 66 BAŞARILI
Aynı ankete göre Kadir Topbaş'ın başarılı bulanların oranı yüzde 66.6, başarısız bulanların oranı yüzde 26.27dir. Fikir belirtmeyen yüzde 7 dağıtıldığında başarı oranı daha yükseliyor.
AK Parti'nin oyu yüzde 55 iken başarılı bulunma oranının bunun çok üzerinde olması, diğer parti seçmenlerinin de mevcut belediye başkanını belli oranlarda başarılı bulduğunu gösteriyor.