4. Uluslararası Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası

Gebze Belediyesi, bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası için Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliği protokolü imzaladı.

Gebze Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bu turnuvayla Gebze'nin satranç dünyasında yerini aldığını ve adını duyurduğunu söyledi.

Türkiye genelinde 320 bin lisanslı sporcu bulunduğunu dile getiren Tulay, Kocaeli'deki 30 bin lisanlı sporcunun 10 binin Gebze'den olduğunu kaydetti.

Tulay, satranca olan ilginin ve başlama yaşının 8'den 5'e indiğini anlatarak, "8 ülkeden 300'ün üzerinde sporcunun katılacağı uluslararası turnuvadan ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i bir kez daha kutlar, teşekkürlerimi sunarım. Gebze, başkanımızın destekleriyle satranç dünyasındaki yerini aldı" dedi.

Köşker ise satrancın gençler ve çocuklar arasında sevilmesi, yaygınlaştırılması için bu turnuvayı önemsediklerini vurgulayarak, "Bir sanayi kenti olan Gebze'nin spor ve kültürel alanlarda da adını duyurur hale gelmesi bizim için kıvanç vesilesi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tulay ve Köşker protokolü imzaladı.

Turnuva, 3-6 ekim tarihleri arasında "Açık" ve "12 yaş altı" kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA