1. Sokak Çiçek Açacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezindeki caddelerine hayat vermeye devam ediyor.

1. Sokak Çiçek Açacak
Büyükşehir Belediyesi’nin rengarenk 600 şemsiye ile gölgelendirdiği Şemsiyeli Sokak büyük ilgi görürken, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak’ta da rengarenk çiçekler ve üçgen kumaşlarla gölgelendirme çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Sokağın her iki kolu boyunca renkli kumaşlardan üçgen formunda ve sokağın orta birleşim bölgesinde ise yine renkli kumaşlardan çiçek formunda gölgelikler yapılacağı, 1. Sokak’a hayat verecek kentsel tasarım uygulamasının, insanları güneşten korurken, rengarenk görünümü ile ilgi çekeceği belirtildi.

Antalya’ya yeni cazibe merkezleri kazandırmaya devam ettiklerini belirten Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak uygulama sonrası 1. Sokak’ın da çekim merkezi haline geleceğini ifade etti.

Yapılan cadde düzenlemelerinin turisti kent merkezine çektiğinin altını çizen Başkan Akaydın, “Esnafın ve halkın istekleri doğrultusunda yeniden düzenlediğimiz Işıklar, Atatürk, Kazım Özalp, Konyaaltı, Güllük, Mehmet Akif, Hasan Subaşı caddeleri modern görünümleriyle Antalya’ya değer katıyor. Büyük ilgi gören Şemsiyeli Sokak, estetik görünümüyle hem vatandaşların hem turistlerin uğramadan gitmediği nokta haline geldi. Şimdi de rengarenk gölgeliklerle kaplayacağımız 1. Sokak da yeni bir cazibe merkezi olacak. Esnafın yüzü gülecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA