Yeni Adli Yıl Açılışı

Yeni adli yıl açılışı İçel'de de düzenlenen törenle başladı.

Yeni Adli Yıl Açılışı
İçel Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, "Hiç kimse heveslenmesin. Yargının kurucu üç unsurundan biri olan avukatlık mesleği ve avukatları susturmak ve sindirmek olanaklı değildir" dedi.

Yeni adli yıl açılışı İçel’de de yapılan törenle başladı.

İçel Barosu Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene, İçel Barosu Başkanı avukat Alpay Antmen, CHP il Başkanı Faruk Akar ve Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ile çeşitli meslek odası, sivil toplum kuruluş üyesi ve avukatlar katıldı.

Törende konuşan Antmen, "Bugün 2 Eylül 2013, bugün yeni bir adli yıla başlamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Her şeye rağmen hukuka güveniyoruz, hala umutluyuz, hala inançlıyız ve hala kararlıyız. 12 Eylül Anayasası ile kaldırılan hakim bağımsızlığı yetmemiş eski HSYK’ya yapılan eleştiriler aşılarak, 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği sonrasında yeni HSYK ile bir de yargı açıkça siyasallaşmıştır. Kuvvetler ayrılığı sisteminin ödünsüz uygulanması, yargının tam bağımsız ve tarafsız olması, adil yargılanma hakkı ve savunma hakkı önünde engellerin kaldırılması yeni adli yılda beklediğimiz en önemli öğelerdir" dedi.

İçel özelinde hukukun üstünlüğü, insan hakları ve adalet düşüncelerini savunmaya aralıksız devam edecek ve İçel’in barış, hoşgörü, ötekileştirmeme, diyalog, her fikre değer verme anlayışını özümseyerek, kente katkı vermeyi de ihmal etmeyeceklerini vurgulayan Antmen, "Ülkemiz genelinde yargı tam bağımsız olsun, adil yargılanma hakkı ve savunma hakkı kısıtlanmasın, ülkemizde hep sevgi, kardeşlik, barış hakim olsun diyoruz. Dünyada ise her türlü savaşa hayır, her türlü zulüm, katliam, insan hak ihlalleri olmasın diyoruz. Sadece mesleğini yaptığı için özgürlüğünden mahrum bırakılan tüm avukat meslektaşlarımızın ve basın mensuplarının da yeni adli yılda özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz. Bu itibarla adli yıl tüm hukuk camiasına; avukat, hakim, savcı, adliye çalışanı ve tüm halkımıza hayırlı olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA