Valilikten Bursa’yı Anlatan 2 Kitap

Bursa Valiliği, şehri anlatan iki kaynak kitap yayımladı.

Valilikten Bursa’yı Anlatan 2 Kitap
Kısa süre önce göreve başlayan Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ardından İl Planlama ve İl Koordinasyon Müdürü Vedat Atacan’la görüştü. Şahin, görüşme sırasında, valilikçe kısa süre önce bastırılan eserleri inceleme fırsatı buldu.

Bursa’nın ve ilçelerinin eğitim, sağlık, tarım, sanayi, enerji, turizm, nüfus hareketleri, ulaşım ve istihdam alanlarıyla ilgili çok önemli ve güncel verilerin kaynak haline getirilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Şahin, ‘Valiliğin bu çalışması gerçekten takdire şayan. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu eserler her siyasetçinin, bürokratın yanı başında her zaman bulundurması gereken öneme sahipler. Bir siyasetçi olarak kaynakları,  yararlanmak için her zaman elimin altında bulunduracağım. Emeği geçenleri tebrik ederim" dedi.

Vekil Şahin’e hediye edilen ‘17 ilçe’ isimli kitapçığın ağustos ayının ortalarında basıldığı ve dağıtımına geçen hafta başlandığı belirtildi. Yaklaşık 2 yıllık çalışmayla derlenen kitapçıkta, Bursa’nın bütün ilçelerine ait ilgili veriler grafik ve tablolar eşliğinde sunuluyor. Kitabı derleyen Vedat Atacan, ilçelerin nüfus ve demografik yapılarına ilişkin verilerin Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alındığını, eğitim, sağlık, tarım, ulaşım, kırsal alt yapı,  kültür-turizm, yerel yönetim ve sanayi- ekonomi verilerinin de kaymakamlıklardan elde edildiğini söyledi.

KORE DİLİYLE DE HAZIRLANDI
Temmuz ayında basılan ve dağıtımına bir süre önce başlanan ‘Bursa 2012’ isimli kitapçıkta ise Bursa’nın verileri yine tablo ve grafikler eşliğinde sunuluyor. 2012 yılı sonu itibariyle Bursa’nın, nüfus özellikleri, idari yapısı, coğrafi özellikleri, iklimi, yaşlara göre aldığı göç durumu, sağlık, eğitim, turizm, tarım, iş gücü, sanayi, enerji, ulaşım, maliye-finans, dış ticaret, sosyal yardım ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili temel veriler var.

Kitapçıkta Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Kore diliyle de bilgiler yer alıyor.
Kaynak: İHA