Selendi'de Ankaralı Ayşe Coşkusu

Geçen yıl ilki bu yıl da ikincisi düzenlenen Selendililer günü nedeniyle yurdun değişik bölgelerinde ikamet eden Selendililer, ilçe girişinde atlı cirit takımları ve Selendililer tarafından karşılandı.

Selendi'de Ankaralı Ayşe Coşkusu
Yöresel yemeğin ardından cirit oyunları oynandı. Akşamına ise gecede açılış 3 Eylül şehir stadında açık hava halk konseri verildi Ankaralı Ayşe’nin sahne aldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Bugün birlik günü bu gün eğlence günü bu eğlencenin yapılmasında bizlerin her zaman yanında olan Hemşeri derneklerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan Belediye eski başkanlarına plaket verildi

Selendililer Derneği adına konuşan Salihli Selendililer Derneği Başkanı Abidin Özcan ise, "Selendi doğmuş ama kendi geleceğini Selendi'de görmemenin çaresizliği içinde göç etmek zorunda kalan hemşerilerim bundan sonra güçbirliği yaparak el ele vererek bu ilçenin talihini değiştirmek için çalışıyor. Bunun da ilk kıvılcımını bu gün gördük bizleri bir araya toplayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ankaralı Ayşe türküleri ile herkesi coşturdu. Sahneye çıkarken plastik ayakkabılarını giyen ardından oyalı yazma bağlanan Ankaralı Ayşe'nin hareketli türküleri Selendi’yi yerinden oynattı. Bir birinden güzel türkülerini söyleyen Sanatçı Ankaralı Ayşe yaptığı kıvrak hareketler ile de bol bol alkış aldı. Selendililer gününe Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Selendi derneklerinin başkanları, oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA