Samuyak Model Oluşturma Etkinlikleri Başladı

Samsun Matematik Uygulamaları Yaz Kampı: Model Oluşturma Etkinlikleri (SAMUYAK) adlı projenin açılış töreni Grand Atakum Hotel’de yapıldı.

Samuyak Model Oluşturma Etkinlikleri Başladı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin açılış törenine Samsun ili sınırları içinde görev yapan ve Samsun ili dışından gönüllü ortaokul matematik öğretmenleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ali Eraslan, “Bu projede 4+4+4 Eğitim Sistemi çerçevesinde, ortaokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için getirilen seçmeli matematik uygulamaları dersinin amacına uygun olarak; öğrencilerin akıl yürütme, problem çözme, matematiği diğer disiplinler ve günlük hayatla ilişkilendirirken çoklu gösterimlerden faydalanma becerilerinin gelişimine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Ayrıca; Model Oluşturma Etkinliklerini öğretmenlerimize bizzat kendilerinin üzerinde çalışıp yapmaları sağlanarak tanıtmak, sınıf ortamında nasıl uygulanacağını göstermek, olası çözüm yollarını paylaşmak ve buna benzer yeni etkinlikleri kendilerinin nasıl geliştirebileceklerini konusunda öneriler sunarak bu konuda bilgi ve deneyimlerini artırmak da amaçlarımız arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda ilk aşamada hem Samsun ili sınırları içerisinde görev yapan ortaokul matematik öğretmenlerinden hem de Samsun ili dışından gönüllü katılmak isteyen ortaokul matematik öğretmenlerinden toplam 60 kişi belirlenerek bir hafta süreyle model oluşturma etkinlikleri yapmaları sağlandıktan sonra çalışmanın sonuçları nicel ve nitel araştırma teknikleri kullanılarak değerlendirilecektir” dedi.

Konuşmaların ardından model oluşturma etkinliklerine geçildi. Etkinlikler 2-6 Eylül tarihleri arasında devam edecek.
Kaynak: İHA